Διαρροή-πρόγευση για BMW Z4 Concept

Διαρροή-πρόγευση για BMW Z4 Concept

Νέα φωτογραφία απεικονίζει το αεροδυναμικό open top ντιζάιν του αυτοκινήτου που θα είναι η μελλοντική Z4 παραγωγής.

Η BMW μας έδωσε ακόμη μια άποψη του πρωτότυπου Z4 που θα αποκαλυφθεί στο Pebble Beach Concours d’ Elegance αύριο 17 Αυγούστου. Ένα κόνσεπτ πάνω στο οποίο θα βασίζεται η Z4 παραγωγής που είναι εξελιγμένη από κοινού με την Toyota για τη δική της Supra.

H νέα εικόνα που δόθηκε στη δημοσιότητα μέσω των social media δείχνει ότι το μακρύ καπό του πρωτοτύπου και τις οπισθοκλινείς πίσω ψευδο-κολόνες. Σχέδιο που δείχνει με τη σειρά του μια ομοιότητα με το βαυαρικό πρωτότυπο Gina του 2008 –φωτογραφία του προφίλ του μπορείτε να δείτε στην γκάλερι.

Η κοψιά αυτή είναι σαφές ότι έχει αποτελέσει έμπνευση για το σχεδιασμό των Z4 παραγωγής, η οποία αναμένεται το 2019. Ωστόσο, το αυτοκίνητο για όλους εμάς αναμένεται να κάνει χρήση μιας πιο συμβατικής αναδιπλούμενης υφασμάτινης κουκούλας, όπως τουλάχιστον έχουμε δει στα πρωτότυπα εξέλιξης της Z4.

Η τρίτη γενιά της Z4 αποτελεί μέρος αυτού που ο επικεφαλής των πωλήσεων και μάρκετινγκ της BMW, Ian Robertson, περιγράφει ως «το πιο περιεκτικό νέο μοντέλο προώθησης [της φίρμας]». Με εσωτερικό κωδικό όνομα G29, το νέο open top της φίρμας εξελίχτηκε (και συνεχίζει να το κάνει) μέσα από ένα κοινό πρόγραμμα μηχανολογικής εξέλιξης μεταξύ της BMW και της Toyota. Ο μεγάλος Ιάπωνας κατασκευαστής μέσω του προγράμματος αυτού θα ολοκληρώσει μια κουπέ έκδοσή του που θα είναι η μελλοντική Supra.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Toyota Supra & BMW Z4 2017: Γερμανικό προνόμιο το χειροκίνητο σασμάν

Τα δύο αυτοκίνητα που έχουμε δει συχνά πυκνά να δοκιμάζονται σε πρωτότυπα εξέλιξης σε δημόσιους δρόμους και στο Nürburgring, θα κατασκευάζονται και στο ίδιο εργοστάσιο, αυτό της Magna Steyr, στο Graz, στην Αυστρία. Η BMW «επιβεβαίωσε» ότι θα διατηρήσει την ονομασία Ζ4 για το αυτοκίνητό της αντί για το Z5, όπως φημολογείτο πριν από αρκετό καιρό. Και τούτο διότι το «Z5» δεν ταιριάζει με την ονομαστική κωδικοποίηση, όπου χρησιμοποιούνται ακόμη και αριθμοί για τα μοντέλα επιδόσεων. Η «επιβεβαίωση» του ονόματος δεν ήρθε δια της επίσημης οδού αλλά συνάγεται από διαρροή εσωτερικού εγγράφου, όπου το πρότζεκτ G29 αναφέρεται στο αυτοκίνητο ως «Z4», αλλά και από μισόλογα του Ludwig Willisch, επικεφαλής της BMW Americas.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγούμε την BMW Z4 GT3 του Πρωταθλήματος FIA GT

Η Z4 παραγωγής θα λανσαριστεί τρεις μήνες αργότερα από τη νέα 8 Series, της οποίας το λανσάρισμα θα γίνει στο τέλος του 2018 και για την οποία έχουμε πάρει πρόγευση μέσω του Concept 8 Series. Το 2017 Pebble Beach Concours d’ Elegance ξεκινά σήμερα 16 Αυγούστου και θα διαρκέσει μέχρις τις 20 του μήνα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube