Αυτόνομο ηλεκτρικό σούπερκαρ από τη Rimac [video]

Αυτόνομο ηλεκτρικό σούπερκαρ από τη Rimac [video]

Η Rimac θα παρουσιάσει στη Γενεύη το Concept_Two με μπαταρία 120kWh και αυτόνομη οδήγηση Επιπέδου 4.

Η κροατική Rimac έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο video για το ολοκαίνουργιο σούπερκαρ που θα λανσάρει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο.

Υποστηρίζοντας ότι συνδυάζει τις επιδόσεις hypercar με την αυτόνομη ικανότητα οδήγησης, το νέο Rimac που πιστεύεται ότι θα αποκαλυφθεί τον άλλο μήνα στη Γενεύη, στο Salon de l’Automobile 2018, θεωρείται ότι έχει εξελιχτεί έτσι ώστε να διαθέτει την δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης του Επιπέδου 4, η οποία θα του επιτρέπει να κινείται αυτόνομα χωρίς καμία επέμβαση από τον οδηγό.

Το Concept_Two, όπως ονομάζεται προς το παρόν, θα επωφελείται από τις νέες μπαταρίες ιόντων λιθίου των 120kWh του Κροάτη κατασκευαστή, που θα του δίνουν αυτονομία σχεδόν 500 km.

Το αμιγώς ηλεκτρικό hypercar είναι επίσης πιθανό να ξεπερνά το Concept_S της εταιρείας σε ισχύ και ροπή, κάτι που σημαίνει ότι θα αποδίδει περισσότερα από 1.500 PS και 183 kgm.

Με τη Rimac να επιβεβαιώνει ότι το Concept_Two θα είναι ταχύτερο από το Concept_One, αυτό σημαίνει επίσης ότι η επίδοσή του στο 0-100 km/h θα είναι καλύτερη από τα 2,6” που χρειάζεται το δεύτερο. Το Concept_Two θα είναι και πιο άνετο, αλλά και πιο ακριβό, δηλαδή θα υπερβαίνει τα υπερβαίνει τα €1,1 εκατομμύρια. Η Rimac αναφέρει ότι θα κατασκευάσει 100 κομμάτια Concept_Two και ότι στοχεύει να πουλήσει 20 κατά το πρώτο έτος παραγωγής. Σε συνέχεια του κουπέ, οι Κροάτες λένε ότι θα ετοιμάσουν στα προσεχή χρόνια μια αγωνιστική έκδοση, καθώς και μια έκδοση ρόουντστερ.

Η Rimac έχει εξαιρετική φήμη πέρα από τα σούπερκαρ, ως προμηθεύτρια μπαταριών και ηλεκτρομοτέρ για άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων. Σήμερα προμηθεύει συστοιχίες μπαταριών ιόντων λιθίου για το Koenigsegg Regera και έχει συμβόλαιο για την προμήθεια της μπαταρίας για το επερχόμενο Aston Martin Valkyrie.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube