Αυτή είναι η αναβίωση της De Tomaso Pantera

Αυτή είναι η αναβίωση της De Tomaso Pantera

Από τον έναν εξειδικευμένο κατασκευαστή στον άλλο, ο πρώην επικεφαλής της Lotus, Dany Bahar, εποπτεύει εδώ και αρκετό καιρό την αναβίωση της De Tomaso.

Η φίρμα της De Tomaso που ήταν μέχρι αυτή τη στιγμή μόνο στάχτες, τώρα είναι έτοιμη να αναγεννηθεί, με το πρότζεκτ Ares. Και κάτω από αυτή τη σιλουέτα που ξυπνά ωραίες αναμνήσεις στους οπαδούς της Pantera κρύβεται μια Lamborghini Huracán.

Ο Alejandro De Tomaso μάλλον θα το χαιρόταν το απόγευμα της 30ής Ιανουαρίου. Προχθές λοιπόν, στη Modena, οι ερευνητές της αναβίωσης της ιταλικής φίρμας παρουσίασαν σε πραγματική κλίμακα την υλοποίηση ενός νέου σούπερκαρ, το οποίο αντλεί άμεσα την έμπνευσή του από την Pantera, την πιο μυθική De Tomaso.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Δοκιμάζουμε την πισωκίνητη Lamborghini Huracán LP580-2 [video]

Πολύ χαμηλή, πολύ φαρδιά, εντυπωσιακή ακόμη και σταματημένη, και προικισμένη με υπερβολικά φαρδιά λάστιχα, η Pantera πάντα έκανε τους λάτρεις των σπορ αυτοκινήτων να ονειρεύονται. Σήμερα, η Ares Design, η οποία ανέλαβε την επιχείρηση «De Tomaso», μας αποκαλύπτει το Panthera Project. Ένα αυτοκίνητο εξαιρετικά παρόμοιο με τον προκάτοχό του στο σχεδιασμό, και που πιθανότατα θα πρόκειται για ένα σπουδαίο αυτοκίνητο.



Ωστόσο, η σύγκριση σταματά εκεί. Η Pantera φορούσε ένα μοτέρ V8 351 Cleveland (5,75 lt) καταγωγής Ford με αυτόματο σασμάν, ενώ το Panthera Project έχει ως βάση του τη Lamborghini Huracán. Ο 5,2λιτρος V10 θα αποδίδει γύρω από τα 650 άλογα, ενώ το βάρος του αμαξώματος θα είναι περίπου 100 kg λιγότερα από αυτή της Huracán.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ De Tomaso Dauville 1971-1985

Η ARES Design θα κατασκευάζει τα Panthera σε καινούργιες εγκαταστάσεις στη Modena της Ιταλίας, από τις αρχές του 2018. Δεν έχει ανακοινωθεί όριο στην παραγωγή, αλλά τα νούμερα αναμένεται να είναι μικρά λόγω της περίπλοκης διαδικασίας της χειροποίητης παραγωγής αλλά και λόγω της απαίτησης των πελατών για αποκλειστικότητα.

Η Ares Design σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή άμεσα, ενώ αρκετά κομμάτια έχουν ήδη προπαραγγελθεί. Σε τι τιμή; Όσο σχεδόν τέσσερις Huracán! Κάθε Panthera ξεκινά από τις 715.000 ευρώ!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube