Από $1,6 εκατ. το «μικρό» Devel Sixteen [video]

Από $1,6 εκατ. το «μικρό» Devel Sixteen [video]

Παράλληλα με την πρεμιέρα του Sixteen στο Dubai Motor Show, η Devel έδωσε και λεπτομέρειες για την τιμολόγηση του θηρίου της.

Σύμφωνα λοιπόν με το Arab GT, η γκάμα του Sixteen θα ξεκινά από την έκδοση δρόμου των 2.000 ίππων, με διτούρμπινο μοτέρ V8, αυτοκίνητο που θα τιμολογείται από $1,6 εκατ.

Σε αντίθεση με το τετρατούρμπινο V16 των 12,3 λίτρων, για το οποίο πολύ μελάνι έχει χυθεί τα τελευταία χρόνια, απομένει να δούμε τι σόι είναι αυτό το V8. Καθώς δεν γνωρίζουμε αν και αυτό το μοτέρ μια συνεργασία με τη Steve Morris Engines ή θα βασίζεται σε ένα υφιστάμενο κινητήρα παραγωγής. Αν και οσμιζόμαστε ότι το πιθανότερο, ευκολότερο και πιο οικονομικό θα ήταν να κόψουν το V16 στη μέση. Εκτός κι αν έχει γίνει εδώ και καιρό το ανάποδο. Δηλαδή έχουν κολλήσει δύο V8 για να κάνουν τον V16.

Ανεβαίνοντας στην γκάμα θα έχουμε το Sixteen με τους 3.000 ίππους και τον ίδιο διτούρμπινο κινητήρα V8. Όπως και το «βασικό» μοντέλο, το αυτοκίνητο θα παραδίδεται σε δύο χρόνια από την παραγγελία, αλλά για την περίπτωση, η τιμή ανεβαίνει στα $1,87 εκατ. Πάντως, για 1.000 άλογα παραπάνω τα 270 χιλιάρικα είναι ένα θεμιτό ποσό.

Το Devel Sixteen των 5.000 ίππων που αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά πριν από τέσσερα χρόνια ΔΕΝ θα είναι «street legal». Αναμενόμενα λοιπόν θα είναι για χρήση αποκλειστικά στην πίστα και θα φορά όπως έχουμε πει τον 12,3λιτρο V16. Για την περίπτωση αυτή, η παράδοση θα γίνεται πάνω στο χρόνο από την παραγγελία και η τιμή εκκίνησης προσδιορίστηκε στα $2,2 εκατ.

Τώρα εκείνο που απομένει είναι να δούμε ότι όλα αυτά που ευαγγελίζεται η Devel θα γίνουν πραγματικότητα

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube