Πόσο λέτε να πιάσει αυτή η Lancia Hyena Zagato;

Πόσο λέτε να πιάσει αυτή η Lancia Hyena Zagato;

Η κουπέ έκδοση της Delta Integrale με χειροποίητο αμάξωμα και εσωτερικό.

Ανάμεσα στα αυτοκίνητα του καταλόγου της επόμενης δημοπρασίας του οίκου Silverstone Auctions ξεχωρίζει μια σπάνια Lancia Hyena Zagato - ένα χειροποίητο coupe με εκκεντρικό σχεδιασμό και μηχανικά μέρη της Delta Integrale HF Evoluzione II.

Η Hyena ήταν μια έμπνευση του Paul V.J Koot, ο οποίος θεώρησε πως ένα πιο θελκτικό coupe αμάξωμα θα ταίριαζε γάντι με το σασί και τα μηχανικά μέρη της Integrale HF Evo που είχε στην κατοχή του. Η υλοποίηση έγινε από τον ιταλικό οίκο Zagato, όμως η FIAT δεν θέλησε να έχει καμία εμπλοκή με το project και αρνήθηκε να προμηθεύσει τον Zagato με σασί.

Αυτή η εξέλιξη δεν πτόησε τον Koot ο οποίος άρχισε να αγοράζει Integrale, να τις ξεγυμνώνει και να τις μετατρέπει σε Hyena με χειροποίητο αμάξωμα από αλουμίνιο, και νέο εσωτερικό με επενδύσεις από δέρμα και ανθρακονήματα. Η Hyena ζύγιζε 120 kg λιγότερο από το μοντέλο στο οποίο βασιζόταν, ενώ χάρη σε επεμβάσεις στον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 2.0 16V, η ισχύς αυξήθηκε στους 250 PS. Όπως και στην  Integrale HF, ένα χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων έστελνε τη δύναμη και στους τέσσερις τροχούς. Τελικά, παρόλο που ο αρχικός στόχος ήταν να παραχθούν 75 αντίτυπα της Hyena, τελικά μόλις 24 μοντέλα κατασκευάστηκαν μεταξύ 1992 και 1993.

Lancia Zagato Hyena

Το μοντέλο που διατίθεται προς πώληση είναι η υπ'αριθμόν 9 Hyena που συνδυάζει πράσινο μεταλλικό χρώμα για το αμάξωμα με μαύρο εσωτερικό και ανοιχτόχρωμα δερμάτινα καθίσματα. Επιπλέον, φοράει ζάντες 17" της OZ με νέα ελαστικά, ενώ μαζί διατίθενται και οι γνήσιοι τροχοί.

Ο πρώτος ιδιοκτήτης της συγκεκριμένης Hyena ήταν από το Λουξεμβούργο και την κράτησε μέχρι το 2005, ενώ ο δεύτερος που την είχε μέχρι σήμερα είναι οδηγός αγώνων και συλλέκτης Lancia από την Ολλανδία. Το οδόμετρο γράφει μόλις 9.500 km, ενώ το τελευταίο service έγινε τον Οκτώβριο του 2018 από τον ίδιο τον Paul Koot. Μαζί με το αυτοκίνητο διατίθενται βιβλίο service, πρωτότυπο φυλλάδιο και ένα τεύχος του βρετανικού περιοδικού Car με δοκιμή του.

Η δημοπρασία θα λάβει χώρα το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, με τους ειδικούς να υπολογίζουν την αξία της Hyena ανάμεσα στα £150.000 - £170.000 (€177.000 - €201.000).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμή: Lancia Delta HF Integrale Evo 2

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube