Το περίεργο Audi A1 είναι τελικά η ψευδό-crossover έκδοση City Carver

Το περίεργο Audi A1 είναι τελικά η ψευδό-crossover έκδοση City Carver

Το Ingolstadt προετοιμάζει μια ψηλωμένη και πιο αρρενωπή εκδοχή του νέου μίνι της, του A1, με εκτιμώμενη χρόνο λανσαρίσματος το τέλος του 2019.

To είδαμε και το είδατε χτες να βολτάρει στο ’Ring και σήμερα επιβεβαιώθηκε η εικασία μας. Με την ονομασία «City Carver», το νέο μίνι της Audi θα ενσωματώνει στοιχεία που συνήθως προορίζονται για crossover και 4x4: Πλαστικά προστατευτικά στον προφυλακτήρα, μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος και ράγες οροφής θα βρίσκονται στο μενού.

Η Audi λοιπόν συνεχίζει την επίθεση της σε όλες τις πιθανές niche γωνιές της κάθε κατηγορίας. Έτσι, ο Γερμανός κατασκευαστής θα λανσάρει μέχρι το τέλος του 2019 αυτή την έκδοση του A1, με στόχο να διαθέσει για την πελατεία του ένα ισότιμο αυτοκίνητο με τα άλλα Allroad, στο βασικό μοντέλο της γκάμας του.

Η μακρινά προγραμματισμένη παρουσίαση του Α1 City Carver δικαιολογεί τη χρήση σημαντικού καμουφλάζ. Οι δε φήμες λένε ότι οι πελάτες θα μπορούν να υπογράφουν στο δελτίο παραγγελίας για διακοσμητικές ενθέσεις στο αμάξωμα, χρώματος καφέ, γκρι ή τις πιο παραδοσιακά μαύρες. Οι πιο αρρενωπές γραμμές θα σχηματίζονται όπως είπαμε μέσω πλαστικών προστατευτικών και καλυμμάτων, βάζοντας με αυτόν τον τρόπο το αυτοκίνητο στον κόσμο των crossover. Προφανώς όμως, η δυνατότητα αυτή θα είναι περιορισμένη και το όριό της θα υπαγορεύεται μόνο από την ελαφριά αύξηση του ύψους από το δρόμο που δεν θα υπερβαίνει τους δύο πόντους. 

Από τη μηχανική άποψη, το Audi A1 City Carver θα χρησιμοποιεί την υφιστάμενη γκάμα των κινητήρων και μετάδοσης από το στάνταρ A1, οπότε και θα είναι αποκλειστικά προσθιοκίνητο.

Οι λεπτομέρειες για το αυτοκίνητο θα γίνουν γνωστές στο τέλος του 2019, οπότε και θα αποκαλυφθεί και η τιμή του αυτοκινήτου. Η εκτίμησή μας είναι ότι θα επιβαρύνει 1.000 έως 1.200 ευρώ την τιμή του αντίστοιχου στάνταρ A1.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube