O Oliver Solberg στα χνάρια του μπαμπά του

O Oliver Solberg στα χνάρια του μπαμπά του

Ο 17χρονος γιος του παγκόσμιου πρωταθλητή WRC 2003 ανέβηκε στο βάθρο, στον πρώτο του αγώνα ως επαγγελματίας ράλιμαν.

Ο Νορβηγός έφηβος αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο χώμα με τετρακίνητο και ήρθε 2ος στο ντεμπούτο του στις ΗΠΑ με το Subaru WRX STi της Subaru Motorsports USA. 

O αγώνας ήταν το 100 Acre Wood Rally και ο Oliver θα τρέξει φέτος σε άλλους 5 αγώνες του αμερικανικού πρωταθλήματος με το WRX STi, που μπορεί να είναι βαμμένο στα ιστορικά χρώματα, αλλά δεν έχει σχέση με το παλιό εργοστασιακό του πατέρα του, όντας πολύ πιο κοντά στο μοντέλο παραγωγής.

Ο νεαρός Solberg  έκανε πρώτο χρόνο σε 6 από τις 16 ειδικές του αγώνα και τερμάτισε μόλις 6,8” πίσω από τον νικητή Barry McKenna (Ford Fiesta R5), παρότι είχε ένα σκασμένο λάστιχο την πρώτη μέρα και στη συνέχεια του άνοιξε το καπό και του έσπασε το παρμπρίζ μετά από ένα άλμα, με αποτέλεσμα να μείνει 50” πίσω.

«Ήταν φανταστικά», δήλωσε ο 17χρονος Oliver. «Ήταν τόσα πολλά αυτά που δεν ήξερα πριν την εκκίνηση, οπότε το γεγονός ότι ήρθα εδώ και πήρα αυτό το αποτέλεσμα με κάνει πολύ ευτυχισμένο.

«Ήταν πολύ συγκινητικό να αγωνίζομαι με αυτά τα χρώματα. Η Subaru σημαίνει πολλά για την οικογένειά μου, και το να είμαι εδώ και να γράφω άλλη μια ιστορία για τους Solberg και τη Subaru είναι πραγματικά πολύ cool.

Ο Oliver Solberg με τους γονείς του

«Θα πάμε τέρμα γκάζι στον επόμενο αγώνα, το Olympus Rally στη Washington. Θα πιέσουμε εκεί για τη νίκη».

[Πηγή: Subaru Motorsports USA]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube