Ο Ogier θα δοκιμάσει την τύχη στο DTM

Ο Ogier θα δοκιμάσει την τύχη στο DTM

Θα οδηγήσει μια Mercedes C63 DTM στον αγώνα του Red Bull Ring.

O Sebastien Ogier θέλει να δοκιμάσει την τύχη του (και τις ικανότητές του) και σε άλλες μορφές αγώνων και γι’ αυτό θα τον δούμε να οδηγεί και στο Γερμανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού (DTM).

O Γάλλος θα πάρει μέρος στον ένατο και προτελευταίο γύρο του θεσμού στο Red Bull Ring, με μια Mercedes-AMG. Η συμμετοχή του Ogier έρχεται μετά την αλλαγή των κανονισμών που επιτρέπουν στους κατασκευαστές να «κατεβάζουν» σε έναν αγώνα και έβδομο αυτοκίνητο το οποίο θα οδηγεί ένας επίσημος καλεσμένος.

Έτσι μετά την Audi που είχε τον δύο φορές πρωταθλητή του DTM Mattias Ekström καλεσμένο στο Hockenheim, στον αποχαιρετιστήριο αγώνα του από τον θεσμό, ήρθε η σειρά της BMW η οποία θα έχει σαν καλεσμένο τον Alex Zanardi στον αγώνα του Misano.

Το πρόβλημα με τη Mercedes είναι πως ο κανονισμός έχει έναν αστερίσκο που ναι μεν επιτρέπει καλεσμένους, αλλά τους απαγορεύει στους τρεις τελευταίους γύρους του πρωταθλήματος. Ωστόσο κατόπιν συνεννοήσεων της Mercedes με τις άλλες ομάδες το εμπόδιο ξεπεράστηκε και ο Ogier θα αγωνιστεί στο Red Bull Ring έχοντας βέβαια την υποστήριξη της Red Bull που είναι και ο βασικός του χορηγός στο WRC.

Στην ίδια πίστα πέρυσι, ο Οgier είχε οδηγήσει και ένα μονοθέσιο της F1 της Red Bull, ενώ παλαιότερα είχε πάρει μέρος και σε  σε δύο αγώνες του Porsche Supercup το 2013 και 2014 και έχει κάνει one-off εμφανίσεις στα πρωταθλήματα των FFSA GT και ADAC GT Masters.

Ο Ogier πήρε μια πρώτη γεύση από το αυτοκίνητο οδηγώντας στην Αυστρία τη Mercedes DTM taxi, έχοντας ως συνοδηγό τη σύζυγό του Andrea Kaiser, παρουσιάστρια του γερμανικού τηλεοπτικού καναλιού SAT1.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube