Ζυγώνει η ώρα του νέου Audi A7 Sportback

Ζυγώνει η ώρα του νέου Audi A7 Sportback

Η νέα γενιά του μοντέλου θα δανειστεί αρκετά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά από το νέο A8.

Η επόμενη γενιά του Audi A7 Sportback, μαζί με την σπορ εκδοχή της S7, ετοιμάζονται για λανσάρισμα μέσα στη χρονιά και αυτή την περίοδο βρίσκονται στα τελικά στάδια εξέλιξης.

Μέχρι στιγμής, το νέο S7 θα είναι η ισχυρότερη έκδοση του μοντέλου και θα έχει έναν διπλά υπερτροφοδοτούμενο V6 κινητήρα με περισσότερους από 450 ίππους και επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε περίπου 4,5”.

Πέρα από την ισχύ, το νέο S7 θα διαθέτει αεροδυναμικό κιτ με μεγάλες εισαγωγές αέρα στο εμπρός μέρος, η εξάτμιση θα έχει τέσσερις απολήξεις και οι μεγάλοι τροχοί θα μοιάζουν με αυτούς της φωτογραφίας.

Η υπόλοιπη γκάμα του μοντέλου θα αποτελείται από εκδόσεις με υπερτροφοδοτούμενους 4κύλινδρους και 6κύλινδρους κινητήρες. Επιπλέον, αναμένεται να υπάρξει και μια plug-in υβριδική έκδοση, χωρίς να αποκλείεται να δούμε και μία πλήρως ηλεκτρική στο άμεσο μέλλον.

Αργότερα, θα ακολουθήσει η κορυφαία έκδοση επιδόσεων του μοντέλου, η RS7. Όπως είναι ευκόλως κατανοητό, θα τοποθετηθεί στη γκάμα πάνω από το S7 και ο κινητήρας του θα είναι ένας twin-turbo 4λιτρος V8 με τουλάχιστον 600 ίππους ισχύ.

Τέλος, όπως συμβαίνει και με το νέο Audi A8, το επερχόμενο Α7 θα δανειστεί αρκετά εξοπλιστικά χαρακτηριστικά, όπως τα συστήματα «αυτόνομης» κίνησης.

[Πηγή: Autocar UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube