Υβριδική BMW 740e με κινητήρα 2,0 lt

Υβριδική BMW 740e με κινητήρα 2,0 lt

Η επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση της BMW 7 Series θα διατίθεται και σε τετρακίνητη έκδοση, ενώ λανσάρει και την οικογένεια μοντέλων iPerformance.

Λίγο πριν από την επίσημη παρουσίασή της στην προσεχή Έκθεση Γενεύης, η BMW έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία και φωτογραφίες για την επαναφορτιζόμενη υβριδική (plug-in hybrid) 7άρα, την 740e iPerformance.

Κάτω από το μακρύ καπό της BMW 740e υπάρχει ο 2λιτρος βενζινοκινητήρας Twin Power Turbo που έχουμε γνωρίσει μεταξύ άλλων στην 428i. Το έργο του όμως διευκολύνει και ένα ηλεκτρικό μοτέρ, τοποθετημένο πριν από το 8άρι αυτόματο Steptronic, με τη συνολική ισχύ των δύο να φτάνει τους 326 PS. Με την πλήρη φόρτιση της μπαταρίας των 9,2 kWh, που διαρκεί λιγότερο από τέσσερις ώρες σε συμβατική πρίζα, εξασφαλίζεται ηλεκτρική αυτονομία 40 km. Η επίσημη κατανάλωση περιορίζεται σε 2,1 lt/100 km, με τις εκπομπές CO2 να φτάνουν τα 43 g/km.

Εκτός από τη συμβατική BMW 740e θα υπάρχει και η αντίστοιχη 740Le, με μακρύτερο μήκος και μεταξόνιο. Σε αυτή θα υπάρχει και η επιλογή υβριδικής τετρακίνησης, στην 740Le xDrive, με δύο ηλεκτρικά μοτέρ να κινούν και τους εμπρός τροχούς. Όλες οι εκδόσεις πάντως θα χαρακτηρίζονται ως iPerformance, και θα είναι τα πρώτα μοντέλα παραγωγής που θα φέρουν την ονομασία.

Όπως τα μοντέλα M Performance είναι συμβατικά μοντέλα της φίρμας με σπορ στοιχεία από τα «Μ», έτσι και τα iPerformance θα ενσωματώνουν τεχνολογία των πραγματικών μοντέλων «i», i3 και i8. Σε λίγο καιρό, αυτή η ονομασία θα χαρακτηρίζει όλα τα plug-in hybrid της BMW, όπως για παράδειγμα την 330e και την 225xe.

Οι πωλήσεις της νέας BMW 740e iPerformance θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Ιούλιο.

[Πηγή: BMW Blog]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube