VW T-Cross: Επίσημο scoop [+video]

VW T-Cross: Επίσημο scoop [+video]

H VW αποκαλύπτει τα πρώτα στοιχεία κι ένα επίσημο teaser video του νέου, μικρού crossover της.

To νέο VW T-Cross τοποθετείται στην γκάμα κάτω από το T-Roc για να αντιμετωπίσει crossover μοντέλα όπως το Nissan Juke, το Renault Captur, το Kia Stonic και βέβαια το αδελφό του, SEAT Arona.

Βασίζεται στην αναπόφευκτη πλέον πλατφόρμα MQB (με το “0” εδώ) και είναι στην ουσία η crossover έκδοση του τελευταίου VW Polo.

To T-Cross θα έχει μήκος 4.107 mm και ύψος 1.558 mm, διαστάσεις λίγο μεγαλύτερες από εκείνες του Polo. H VW λέει ότι το μικρό crossover θα έχει ευρύχωρη καμπίνα και κορυφαίο σε χωρητικότητα πορτμπαγκάζ, έως και 455 λίτρα.

Η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει τρεις τούρμπο βενζίνης κι έναν τουρμποντίζελ. Ο μικρός 3κύλινδρος 1.0 TSI θα προσφέρεται σε εκδόσεις 95 και 115 PS ενώ ο κορυφαίος κινητήρας θα είναι ο 4κύλινδρος 1.5 TSI Evo των 150 PS. Ο μόνος ντίζελ θα είναι ο 1.6 TDI των 95 PS. Όλα τα T-Cross θα έχουν την κίνηση μόνο στους εμπρός τροχούς.

Το εσωτερικό θα προσφέρει έντονες χρωματικές επιλογές, τον έξτρα ψηφιακό πίνακα οργάνων και το τελευταίο σύστημα πολυμέσων με οθόνη 8 ιντσών. Θα υπάρχουν τέσσερις θύρες USB και δυνατότητα επαγωγικής φόρτισης του κινητού.

Παρότι η VW θέλει το T-Cross προσιτό οικονομικά, θα το διαθέτει με ένα ευρύ φάσμα ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, που θα περιλαμβάνουν τα Front Assist, Lane Assist, Blind Spot Monitor, Rear Traffic Alert και άλλα.

Το λανσάρισμα του T-Cross στην ευρωπαϊκή αγορά θα ξεκινήσει την άνοιξη του 2019.

[Πηγή: VW]
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube