VW: Διαφορετικό Passat για ΗΠΑ

VW: Διαφορετικό Passat για ΗΠΑ

To νέο σεντάν μοντέλο το οποίο είχε προαναγγείλει για την αγορά των ΗΠΑ η VW, παρουσιάζεται σήμερα επίσημα στο Σαλόνι του Ντιτρόιτ. Παρ' ότι θα ονομάζεται Passat δεν θα έχει σχέση με το γνωστό μοντέλο της ευρωπαϊκής αγοράς.

Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο με μεταξόνιο κατά 91cm μεγαλύτερο, που σημαίνει και μεγαλύτερο μήκος κατά 99cm. Το πλάτος είναι επίσης αυξημένο, ενώ η σχεδίαση και η αισθητική του αμερικάνικου Passat, σαφώς παραπέμπει στον ευρωπαίου συγγενή του με μικρές διαφορές στην γραμμή των πίσω παραθύρων, τα πίσω φώτα και τον πίσω προφυλακτήρα, ενώ ανασχεδιασμένα είναι τα εμπρόσθια φώτα και τα φτερά. Οι χώροι είναι σαφώς μεγαλύτεροι ενώ ο εξοπλισμός είναι πλούσιος, ανάλογος του ανταγωνισμού που περιλαμβάνει τα Toyota Camry και Honda Accord.

Οι κινητήρες που θα το εφοδιάζουν θα περιλαμβάνουν ένα δίλιτρο 4 κύλινδρο TDI, με πολύ χαμηλές εκπομπές ώστε να συμμορφώνεται με τις αυστηρές προδιαγραφές των ΗΠΑ σε όλες τις πολιτείες. Θα συνεργάζεται με 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ή DSG αυτόματο.

Επίσης διαθέσιμος θα είναι και ένας πεντακύλινδρος βενζίνης 2.5 ίππων με 170 ίππους ο οποίος αναμένεται να είναι και ο πιο δημοφιλής για τη συγκεκριμένη αγορά.

Κορυφαίος κινητήρας της σειράς θα είναι ένας V6 3.6 λίτρων βενζίνης με 280 ίππους που θα συνδυάζεται με 6τάχυτο κιβώτιο DSG.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube