Volvo S60 και V60 με 367 ίππους αποκλειστικά από την Polestar

Volvo S60 και V60 με 367 ίππους αποκλειστικά από την Polestar

Ο επίσημος πλέον βελτιωτής των Σουηδών, είναι υπεύθυνος για τις ισχυρότερες εκδόσεις των S60 και V60.

Η Polestar δίνει στα δύοο οικογενειακά της Volvo καταιγιστικές επιδόσεις το S60 και το V60. Με τις συγκεκριμένες βελτιώσεις, επιταχύνουν μέχρι τα 100 km/h μόλις σε 4,7”, ενώ η μέγιστη ταχύτητά τους περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h.

Και όλα αυτά, από το ειδικά αναβαθμισμένο 4κύλινδρο κινητήρα της σειράς Drive-E, ο οποίος πλέον έχει μέση κατανάλωση 7,8 lt/100km και εκπέμπει 179 g/km CO2.

Ξεκινώντας με βάση τον 2λιτρο, η Polestar προχώρησε σε μια εκτεταμένη λίστα μετατροπών, καθώς και διπλή υπετροφοδότηση. Ξεχωρίζει το turbo μεγαλύτερης διαμέτρου, ο μηχανικός υπερσυμπιεστής, οι πιο ανθεκτικές μπιέλες, οι αναβαθμισμένοι εκκεντροφόροι, η αισθητά μεγαλύτερη εισαγωγή αέρα και η αντλία καυσίμου μεγαλύτερης πίεσης. Για τη μετάδοση, η Polestar εμπιστεύτηκε το 8άρι αυτόματο Geartronic και την Borg Warner για την τετρακίνηση.
 
Για την περαιτέρω βελτίωση των επιδόσεων και της συμπεριφοράς, η Polestar προχώρησε και στη μείωση βάρους, κατά 24 kg από τους εμπρός και κατά 20 kg από τους πίσω τροχούς. Άλλες περιφερειακές βελτιώσεις έχουν να κάνουν με τη βέλτιστη ρύθμιση της υποβοήθησης στο σύστημα διεύθυνσης, αλλά την αποτελεσματικότητα των φρένων, με μεγαλύτερους χαρακτούς δίσκους διαμέτρου 371 mm εμπρός.
 
Η λιτή δήλωση του γενικού επιχειρησιακού διευθυντή της Polestar, Niels Möller, είναι χαρακτηριστική. «Αυτά τα δυο αυτοκίνητα είναι πραγματικά γρήγορα», είπε συγκεκριμένα. Συνέχισε λέγοντας πως «συνδυάζουν την αγωνιστική εμπειρία 20 ετών της Polestar, με την προσγειωμένη μηχανολογική κληρονομιά των Volvo».

[Πηγή Polestar]
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube