Τόκιο: Νέο Lexus RC [video]

Τόκιο: Νέο Lexus RC [video]

Το νέο κουπέ της Lexus αναμένεται στην Ευρώπη στα μέσα του 2014.

Η Lexus παρουσίασε σήμερα στην έκθεση του Τόκιο το νέο της κουπέ, το RC. Η σχεδίαση του μοντέλου είναι αρκετά αιχμηρή και ξεχωρίζει για τις έντονες ακμές της. Το RC έχει μήκος 4,7 m, πλάτος 1,84 m και ύψος 1,4 m, ενώ το μεταξόνιο φτάνει τα 2,73 m.

Σύμφωνα με τους μηχανικούς και τους σχεδιαστές της ιαπωνικής εταιρείας, το RC δεν διαθέτει μόνο δυναμική σχεδίαση αλλά και ένα ενισχυμένο πλαίσιο για ιδιαίτερα αυξημένη ακαμψία. Η ανάρτηση του αποτελείται από διπλά ψαλίδια εμπρός και πολλαπλούς συνδέσμους πίσω, ενώ η κίνηση θα μεταδίδεται στους πίσω ή και στους τέσσερις τροχούς.

Οι εκδόσεις κινητήρα που απαρτίζουν την γκάμα του νέου κουπέ της Lexus είναι δύο, μία βενζίνης και μία υβριδική. Το βενζινοκίνητο RC350 θα εφοδιάζεται με V6 κινητήρα 3,5 λίτρων και απόδοσης 320 ίππων, ενώ θα συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων.

Το υβριδικό RC300h θα έχει 4κύλινδρο θερμικό κινητήρα 2,5 λίτρων και ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 143 ίππων και θα συνεργάζεται με CVT κιβώτιο. Ακόμα, αξίζει να σημειωθεί ότι έχει δοθεί ιδιαίτερη σημασία στον ήχο των κινητήρων, έτσι ώστε να δίνουν την απαραίτητη σπορ χροιά.

Στο 4θέσιο εσωτερικό, αυτά που ξεχωρίζουν είναι τα νέα ανατομικά καθίσματα, το νέο χειριστήριο αφής του συστήματος πολυμέσων με την οθόνη 7” και φυσικά το πακέτο φωτισμού που αντί να φωτίζει προς κάτω, φωτίζει προς τα πάνω.

Περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες για το νέο κουπέ της Lexus θα μάθουμε σε λίγους μήνες που θα πατήσει τους τροχούς του και στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube