Θα έρθει στην Ευρώπη το Renault Kwid;

Θα έρθει στην Ευρώπη το Renault Kwid;

Υπάρχει ενδεχόμενο να έρθει στην γηραιά ήπειρο το «παγκόσμιο» μικρό της γαλλικής εταιρείας με τα σήματα της Dacia.

To Renault Kwid παρουσιάστηκε πριν ενάμιση χρόνο και αποτελεί το παγκόσμιο μικρό της εταιρείας για τις αναδυόμενες αγορές. Πρώτη αγορά στην οποία διατέθηκε ήταν της Ινδίας, ενώ ακολούθησαν και κάποιες της Λατινικής Αμερικής.

Τον τελευταίο μάλιστα καιρό ακούγεται ότι υπάρχει μια πιθανότητα να δούμε το μικρό μοντέλο των 3,68 m με τους 18 πόντους απόσταση από το έδαφος και στην Ευρώπη, με τα σήματα όμως της Dacia. Μέχρι τώρα τα στελέχη της Dacia δεν επιβεβαιώνουν αλλά ούτε αρνούνται ότι σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν μια τέτοια κίνηση.

Αυτό που αναφέρουν οι άνθρωποι της Dacia είναι ότι η εταιρεία τους βασίζεται στον μεγάλο όγκο πωλήσεων και όχι στην κατασκευή niche μοντέλων. Το ευρωπαϊκό αγοραστικό κοινό βλέπει διαφορετικά το αυτοκίνητο σε σχέση με αυτό των αναδυόμενων αγορών.

Το να έρθει το Renault Kwid στην Ευρώπη με τα σήματα της Dacia αποτελεί μια καλή πρόκληση για την Συμμαχία Renault-Nissan. Το μικρό μοντέλο που θα τοποθετηθεί εμπορικά κάτω από το Sandero θα πρέπει να υποστεί μεγάλες δομικές αλλαγές για να περάσει με επιτυχία τις αυστηρές δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP, μιας και σε αυτές του Global NCAP δεν απέσπασε ούτε ένα αστέρι.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube