Τέλος του 2014 έρχεται το νέο Ford Mondeo στην Ευρώπη

Τέλος του 2014 έρχεται το νέο Ford Mondeo στην Ευρώπη

Σύμφωνα με νέες αναφορές, η πέμπτη γενιά του Mondeo θα λανσαριστεί στην Ευρώπη το τέταρτο τρίμηνο του 2014.

Η Ford προγραμμάτιζε αρχικά να ξεκινήσει την παραγωγή της πέμπτης γενιάς του Mondeo τον Απρίλιο του 2013, αλλά το μοντέλο καθυστερούσε λόγω προβλημάτων ομολογκαρίσματος και προδιαγραφών.

Σύμφωνα όμως με δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της Ford Αγγλίας, Mark Ovenden, στο AutoExpress, το νέο Mondeo θα λανσαριστεί το τελευταίο εφετινό τρίμηνο και θα είναι ελαφρά φθηνότερο από το απερχόμενο μοντέλο.

Στην κορυφή της γκάμας του νέου Μondeo, η Ford θα λανσάρει την έκδοση Vignale που θα είναι εξοπλισμένη με ό,τι πιο «φανταχτερό» έχει η εταιρεία στη φαρέτρα της.

Όσον αφορά τους κινητήρες, θα υπάρχει ένας καινούργιος 1.500άρης ΕcoBoost με μέγιστη ισχύ 150 PS και μέγιστη ροπή 24,5 kgm. Τα νούμερα είναι τα ίδια με αυτά του υφιστάμενου 1.600άρη EcoBoost, αλλά η αποδοτικότητα μεγαλύτερη, καθώς θα το νέο μοτέρ είναι πιο οικονομικό και με λιγότερες εκπομπές CO2. Ακόμη, η Ford θα τοποθετήσει στο νέο Mondeo τον 3κύλινδρο 1.000άρη EcoBoost που θα φέρει το οικογενειακό μοντέλο της Ford σε θέση να εκπέμπει CO2 λιγότερο από 130 g/km.
 
Οι υπόλοιποι κινητήρες που θα απαρτίζουν την γκάμα του Mondeo θα περιλαμβάνουν τον 1.600άρη και το δίλιτρο της σειράς EcoBoost, ένα νέο τουρμποντίζελ 1.5 TDCi και τον ήδη υπάρχοντα δίλιτρο τουρμποντίζελ. Επιπλέον θα υπάρχει μια υβριδική έκδοση που θα συνδυάζει ένα δίλιτρο μοτέρ βενζίνης με ένα ηλεκτρομοτέρ και συνδυασμένη ισχύ 190 PS. Η έκδοση αυτή θα καταναλώνει 4,3 lt/100 km και θα εκπέμπει CO2 μόλις 99 g/km. Η αυτονομία της με αμιγώς ηλεκτρική ενέργεια θα φτάνει τα 32 km και με τη ζεύξη των δύο πηγών ενέργειας θα μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 8,5”.

Όλη η γκάμα του νέου Ford Mondeo θα συνδυάζεται στάνταρ με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο, ενώ το αυτόματο 6άρι διπλοσύμπλεκτο σασμάν Powershift θα διατίθεται έξτρα. Παράλληλα θα υπάρξει μια έκδοση τουρμποντίζελ με αυτόματο σασμάν και τετρακίνηση, συνδυασμός που για πρώτη φορά τοποθετείται σε Mondeo.

[Πηγή autoexpress.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube