Τελική ευθεία δοκιμών για το ανανεωμένο BMW i3

Τελική ευθεία δοκιμών για το ανανεωμένο BMW i3

Η φρεσκαρισμένη έκδοση του ηλεκτρικού BMW φαίνεται σχεδόν έτοιμη και κατά πάσα πιθανότητα θα παρουσιαστεί στην προσεχή έκθεση της Φρανκφούρτης.

Όπως όλα δείχνουν, τα λεγόμενά μας εδώ και καιρό για την παρουσίαση του ανανεωμένου BMW i3 στην προσεχή έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης θα επαληθευτούν.

Αυτή τη στιγμή το αυτοκίνητο δοκιμάζεται στον Αρκτικό Κύκλο σε συνθήκες πολικού ψύχους και όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, οι αισθητικές του αλλαγές θα είναι ελάχιστες σε σχέση με το σημερινό μοντέλο. Όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, οι προφυλακτήρες και τα φανάρια είναι τα σημεία που κυρίως θα τις εκφράζουν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε το BMW i3 94 Ah

Αναβαθμισμένη θα είναι και η καμπίνα, με κύρια αλλαγή την ενσωμάτωση της τελευταίας γενιάς του συστήματος infotainment της εταιρείας που είναι ακόμα πιο εργονομικό. Παράλληλα δεν αποκλείεται να δούμε ακόμα και την τεχνολογία που αναγνωρίζει τις χειρονομίες και τις μετατρέπει σε εντολές, όπως τη γνωρίσαμε πρώτα στην 7άρα και ύστερα στην 5άρα.



Στα μηχανικά μέρη δεν αναμένονται μεγάλες αλλαγές, αφού πρόσφατα έγινε αναβάθμιση της μπαταρίας από τα 60 στα 94 Ah, προς μεγάλο όφελος της αυτονομίας. Ωστόσο δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθεί και πάλι μια νέα συστοιχία μπαταριών που θα δίνει ακόμα και πάνω από 300 km με μια φόρτιση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε τη νέα BMW 520d

Σημαντικό νέο θα αποτελέσει και η πιο γρήγορη έκδοση που πιθανότατα θα ονομάζεται i3S και πετυχαίνει ακόμα καλύτερες επιδόσεις από τα 7,3” για τα 0-100 km/h του συμβατικού ηλεκτρικού i3.

Για τη συγκεκριμένη έκδοση λέγεται ότι θα χρησιμοποιηθεί μια πιο δυνατή έκδοση του ηλεκτροκινητήρα του αυτοκινήτου, ο οποίος και πάλι θα κινεί -προφανώς- τους πίσω τροχούς.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε τη BMW 730d

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό το πότε θα ξεκινήσει να πωλείται το ανανεωμένο i3 όμως εάν το δούμε τελικά στη Φρανκφούρτη, θα βρίσκεται στις εκθέσεις μέχρι το τέλος της χρονιάς.

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube