Τελικά δεν θα έχει 373 άλογα το νέο Jeep Wrangler

Τελικά δεν θα έχει 373 άλογα το νέο Jeep Wrangler

Νέες πληροφορίες αποκαλύπτουν ότι ο δίλιτρος κινητήρας τούρμπο του νέου Wrangler δεν θα αποδίδει 373 PS, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί.

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, έγγραφα που κατατέθηκαν από την FCA στη NHTSA αποκάλυπταν ότι το δίλιτρο μοτέρ τούρμπο του Wrangler θα απέδιδε 373 άλογα.

Ωστόσο, ο κατασκευαστής έχει τροποποιήσει από τότε αυτήν την κατάθεση προς τη NHTSA, υποδεικνύοντας ότι το επίπεδο μέγιστης ισχύος για τον επίμαχο κινητήρα είναι «NR» (Not Rated). Δηλαδή, δεν έχει αξιολογηθεί, μετρηθεί.  Τα μέλη του φόρουμ της JL Wrangler πιστεύουν ότι υπάρχει πιθανότητα η FCA να έχει κάνει κάποιο λάθος στην αρχική κατάθεση, ίσως ακόμη και να δήλωσε εκ λάθους 373 PS, παρά μια πιο λογική απόδοση, όπως τα 272 -οι αναφορές μας είναι με μετατροπή σε PS, καθώς η FCA στα αρχικά έγγραφά της αναφέρεται σε 368 άλογα, πιθανότατα BHP.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Scoop-αποκάλυψη: Έτσι θα είναι το νέο Jeep Wrangler 2018

Εκ των υστέρων, η απόδοση των 373 ίππων που αναφέρθηκε από την FCA φαινόταν απίστευτη. Εάν ήταν αλήθεια, ο 4κύλινδρος 2.0  της FCA θα ήταν ένα από τα πιο ισχυρά 4κύλινδρα που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά, ελάχιστα πιο κάτω από τους 381 PS  των Mercedes-AMG A 45, CLA 45 και GLA 45. Παρόλο που η FCA έχει πιθανώς την πείρα και τους πόρους για να φτιάξει ένα τέτοιο μοτέρ, το ντεμπούτο του σε ένα off-roader όπως το Wrangler δεν βγάζει νόημα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Jeep Wrangler 1987-2017, μια ιστορία 30 ετών

Όποια κι αν είναι τελικά η ισχύς, εκείνο που γνωρίζουμε στα σίγουρα είναι ότι το νέο Wrangler θα φτάνει τουλάχιστον στους 290 ίππους μέσω του 3,6λιτρου Pentastar V6. Όλες οι απορίες μας όμως θα λυθούν είτε στο Los Angeles Auto Show 2017 τον προσεχή Νοέμβριο -η παραγωγή ξεκινά τον ίδιο μήνα- είτε, που είναι και το πιθανότερο, το λανσάρισμα να γίνει στο «σπίτι» της FCA, στο Detroit και στο North American International Auto Show 2018 τον Ιανουάριο.

[Πηγή σχεδίων JL Wrangler Forums]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube