Teaser video για το Mercedes-Benz Pick-up Concept

Teaser video για το Mercedes-Benz Pick-up Concept

Η Mercedes-Benz ποστάρισε ένα video για το νέο της «αγροτικό» που όπως δείχνουν οι εικόνες θα είναι ένα πολύ όμορφο… ντάτσουν.

Δεν ήταν και πολλοί αυτοί που πήραν στα σοβαρά τη Mercedes-Benz πριν από δύο τρία χρόνια όταν ξεστόμισε για πρώτη φορά τη λέξη « pick-up.» Αλλά σήμερα και οι πιο δύσπιστοι έχουν πειστεί ότι συμβαίνει και μάλιστα συμβαίνει τώρα.
 

Αν πάμε πίσω στον Ιούλιο, όταν ένα πρόγραμμα παραγωγής μοντέλων της Mercedes-Benz για το 2017 διέρρευσε, μας κατέστη σαφές ότι εταιρεία είχε ήδη εντάξει σε αυτό το πρώτο pick-up στην ιστορία της. Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα που μας πέρασε, είχαμε από επίσημα χείλη ακόμη μια επιβεβαίωση ότι το επίσημο λανσάρισμα του Mercedes με την καρότσα θα γίνει με τυμπανοκρουσίες την Τρίτη που μας έρχεται, δηλαδή στις 25 Οκτωβρίου.

Η τελετή παρουσίασης του νέου pick-up θα γίνει στη Στοκχόλμη, στη Σουηδία, όπου θα παρουσιαστεί το πρωτότυπο και όχι η έκδοση παραγωγής. Για το τελευταίο θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγο παραπάνω. Πόσο; Ελπίζουμε τον επόμενο χρόνο, στο São Paulo Motor Show, στη Βραζιλία, όπου φαντάζει η πιο πιθανή περίπτωση.

Η Mercedes-Benz συνεχίζει να κρατά μυστικό το όνομα του νέου αυτοκίνητου, αναφερόμενη σε αυτό για την ώρα με το «Το Pick-up». Η λιτή ανακοίνωση που συνόδευσε το teaser, μας προειδοποιεί ότι θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για μια έκπληξη. Που φανταζόμαστε ότι πρόκειται είτε για την περίπτωση ενός αμιγούς ηλεκτρικού pick-up ή ενός πλήρους αυτόνομου pick-up. Πιο μεγάλη έκπληξη πάντως από το ότι τελικά το βγάζει, θεωρούμε ότι δεν μπορεί να μας κάνει.  

Το pick-up της Mercedes-Benz το έχουμε δει ξανά, βαριά καμουφλαρισμένο είναι  αλήθεια, με κρυμμένες επιμελώς τις βασικές γραμμές του. Οπότε από κάτω θα μπορούσε να κρύβεται οποιοδήποτε αυτοκίνητο. Και μιας και μιλάμε για το «από κάτω», το «αγροτικό» της Mercedes-Benz που πιθανότητα θα ονομάζεται GLT-Class θα πατά πάνω στο ίδιο πλαίσιο σκάλας του Nissan Navara NP300, αλλά και του πρόσφατου Renault Alaskán. Που σημαίνει ότι το γερμανικό αυτοκίνητο ενσωματώνει ένα σημαντικό προβάδισμα στην καριέρα του έναντι του ανταγωνισμού.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Nissan Navara NP300 Double Cub 160 PS

Η σχέση του με το «ντάτσουν» σημαίνει επίσης ότι το GLT θα χρησιμοποιεί την πίσω ανάρτηση με τους πέντε συνδέσμους και τα ελικοειδή ελατήρια, ένα set-up που δίνει προβάδισμα στην άνεση έναντι της βαρέως τύπου «αγροτικής» ικανότητας με έναν άκαμπτο άξονα που στηρίζεται σε φύλλα σούστας. Αυτό φυσικά δεν αποτελεί καμία έκπληξη διότι μπορεί η GLT να ανήκει στο τμήμα επαγγελματικών αυτοκινήτων της εταιρείας, αλλά δεν παύει να παραμένει πάνω απ’ όλα Mercedes-Benz.

Τα επίσης καλά νέα που έρχονται να βαρύνουν επιπλέον στο φημολογούμενο ραφινάτο χαρακτήρα του pick-up της Mercedes-Benz είναι τι θα κρύβεται κάτω από το καπό. Εκτός από τον 2,3λιτρο dCi, «δανεικό» από τη Renault και που γνωρίζουμε από άλλα επαγγελματικά της εταιρείας, η GLT θα μπορούσε να έχει στην γκάμα της ένα 3λιτρο V6, με σαφώς πιο γλυκιά λειτουργία που θα ενίσχυε την ποιότητα στην κύλιση, θα μείωνε τους κραδασμούς και φυσικά θα έδινε πολύ δύναμη.        

Το teaser video που έδωσε στη δημοσιότητα η Mercedes-Benz δεν παρέχει νέες απαντήσεις που να συμπληρώνουν ό,τι ξέρουμε μέχρι τώρα, αλλά δείχνουν ένα πολύ σέξι pick-up, που τελικά και παραδόξως θα μπορούσε να αποδειχτεί πιο μπάνικο από όλα τα SUV της υφιστάμενης γκάμας της γερμανικής εταιρείας που δεν θα λέγαμε ότι είναι και τα πιο όμορφα SUV στον κόσμο. Αν λοιπόν το εμπρός μέρος του «Πρωτοτύπου» αποτελεί ένδειξη για το πού θα κατευθυνθούν αισθητικά τα μελλοντικά Mercedes-Benz 4x4, αυτό είναι καλό για τα SUV της. Όσο για το pick-up, υπομονή!  Η αντίστροφη μέτρηση για την πρεμιέρα της Στοκχόλμης έχει ήδη αρχίσει. Καθόμαστε σε αναμμένα καρφιά!

[Πηγή Mercedes-Benz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube