Teaser: Σε τρεις ημέρες το νέο Audi A4 [video]

Teaser: Σε τρεις ημέρες το νέο Audi A4 [video]

Η νέα έλευση στα premium μεσαία αναμένεται εδώ και αρκετό καιρό.

Το επίσημο ντεμπούτο του θα γίνει στη Φρανκφούρτη τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Η Audi ωστόσο αποφάσισε να μην περιμένει μέχρι τότε, γι’ αυτό και θα αποκαλύψει το πιο επιτυχημένο της μοντέλο σε τρεις μόλις ημέρες.

Το (πολύ) σύντομο video δεν δείχνει και πολλά, είναι η αλήθεια. Ωστόσο γνωρίζουμε μόνο πώς θα είναι η νέα γενιά, με κωδικό Β9, σε αμάξωμα και εσωτερικό αλλά και τις τεχνικές λεπτομέρειες.

Το νέο Α4 βασίζεται στη δεύτερη γενιά της «ευέλικτης» πλατφόρμας MLB του γκρουπ και, παρά τις μεγαλύτερες διαστάσεις, θα είναι έως και 100 kg ελαφρύτερο σε σχέση με τον προκάτοχό του.

Οι κινητήρες θα είναι και πάλι τοποθετημένοι κατά τον διαμήκη άξονα και η κίνηση θα μεταδίδεται στους εμπρός ή και τους τέσσερις τροχούς. Η Audi έχει ήδη παρουσιάσει έναν νέο 2λιτρο TFSI που αποδίδει 190 PS και 32,3 kgm από τις 1.450 μέχρι τις 4.400 rpm. Με την μέση τυποποιημένη κατανάλωση να πέφτει κάτω από τα 5,0 lt/100 km, ο καινούργιος τετρακύλινδρος θα ντεμπουτάρει στο Α4 και είναι οικονομικότερος όχι μόνο από αυτόν που αντικαθιστά αλλά και από τον άμεσο ανταγωνισμό. 

[Πηγή: Audi] 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube