Επίσημο: Νέο Volvo XC90

Επίσημο: Νέο Volvo XC90

Tο αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί επίσημα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι

Μετά την σταδιακή αποκάλυψη στοιχείων η Volvo έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες και στοιχεία για το νέο XC90, το οποίο είναι και το πρώτο μοντέλο της μάρκας που θα φέρει το νέο εταιρικό σήμα. 
 
Το νέο XC90 προσφέρει μια σειρά από 2λιτρους, 4κύλινδρους κινητήρες Drive-E. Διαθέσιμες θα είναι οι πετρελαιοκίνητες εκδόσεις D4 και D5, με 190 και 225 ίππους, καθώς και οι βενζινοκίνητες T5 και Τ6, με 254 και 320 ίππους αντίστοιχα. Κορυφαίο στη γκάμα είναι το XC90 Twin Engine, σε plug-in υβριδική έκδοση, το οποίο συνδυάζει έναν επίσης 2λιτρο, 4κύλινδρο κινητήρα βενζίνης με μηχανικό υπερσυμπιεστή και τούρμπο, και έναν ηλεκτροκινητήρα. Η συνδυασμένη ιπποδύναμη είναι περίπου 400 ίπποι. 
 

 
Το εσωτερικό στο νέο (επταθέσιο) XC90 είναι πολυτελές όπως είναι φυσικό για αυτοκίνητο της κατηγορίας με το πλέον χαρακτηριστικό στοιχεία να είναι η οθόνη αφής που μοιάζει με tablet στην κεντρική κονσόλα, κάτι ανάλογο δηλαδή που έχει υιοθετήσει και η Tesla. 
 

 
Το XC90 διαθέτει στο βασικό του εξοπλισμό ένα σύστημα προστασίας σε περίπτωση εκτροπής από το δρόμο και αυτόματο φρενάρισμα σε διασταύρωση με αντίθετα ερχόμενο όχημα. 
 
Επίσης, είναι το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο με τεχνολογία που φρενάρει το όχημα αυτόματα αν ο οδηγός στρίψει απρόσεκτα διασταυρούμενος με όχημα που έρχεται από την αντίθετη κατεύθυνση, με αυξημένο κίνδυνο για τα δύο οχήματα. Στο νέο μοντέλο η Volvo πλέον χρησιμοποιεί τον όρο City Safety για να χαρακτηρίσει το σύνολο των συστημάτων αυτόματου φρεναρίσματος και αποτελεί στάνταρ εξοπλισμό. 
 
Το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί επίσημα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube