Στα σκαριά ο νέος επίπεδος 4κύλινδρος της Porsche

Στα σκαριά ο νέος επίπεδος 4κύλινδρος της Porsche

Η Porsche εξελίσσει έναν επίπεδο 4κύλινδρο κινητήρα που αναμένεται να εφοδιάσει τις ανανεωμένες Boxster και Cayman το 2016.

Οι φήμες που ήθελαν ο νέος επίπεδος 4κύλινδρος της Porsche να παρουσιάζεται στην διεθνή έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο, διαψεύστηκαν από την ίδια την εταιρεία, λέγοντας στους συνεργάτες μας στο Autocar UK ότι η παρουσίασή του δεν πρόκειται να γίνει πριν το 2016.

Από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών, αναμένεται να είναι 2,5 λίτρων (ο 6κύλινδρος 3.8 χωρίς δύο κυλίνδρους), θα διαθέτει άμεσο ψεκασμό, μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων και τούρμπο, με την κορυφαία εκδοχή του να αποδίδει περίπου 350 ίππους. Ισχύς, που κάνει τον 6κύλινδρο 2.7 να «δείχνει» άχρηστος, ενώ μας μαρτυρά ότι οι Boxster και Cayman θα είναι τα πρώτα μοντέλα που θα τον χρησιμοποιήσουν. Βέβαια, μην σας φανεί περίεργο εάν τον δούμε λίγο αργότερα και στην 911, καθώς οι ίδιες πηγές μας είπαν ότι θα βγει σε αρκετές εκδόσεις ισχύος.

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι δεν θα είναι ο μοναδικός 4κύλινδρος κινητήρας στην γκάμα της φίρμας, μιας και το αναμενόμενο SUV Macan που θα παρουσιαστεί πριν το 2016 θα έχει τον 4κύλινδρο σε σειρά βενζινοκινητήρα του γκρουπ VW, τον 2.0 TSI.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube