Στα σκαριά το νέο Škoda Roomster

Στα σκαριά το νέο Škoda Roomster

Το μόνο σίγουρο για τη νέα γενιά του μικρού πολυμορφικού της Škoda είναι ότι θα παραμείνουν τα μεγάλα πίσω παράθυρα.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, η Škoda θέλει να αντικαταστήσει το υπάρχον Roomster με ένα νέο μοντέλο, αλλά είναι άγνωστο το πότε θα γίνει.

Το μόνο σίγουρο για την δεύτερη γενιά του μοντέλου είναι ότι θα παραμείνουν τα μεγάλα πίσω παράθυρα, ανεξάρτητα εάν δυσκολεύουν ή όχι το έργο των σχεδιαστών. Μάλιστα, η υπεύθυνη του τμήματος Προϊοντικού Μάρκετινγκ, Stephanie Labussier-Metz, ανέφερε ότι έχουν να σκεφτούν ακόμα πολλά πράγματα σχετικά με το νέο Roomster.

«Η νέα γενιά Roomster είναι καθοδόν, αλλά το πώς θα είναι δεν έχει καθοριστεί ακόμα. Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα εάν θα το κάνουμε μακρύτερο, φαρδύτερο ή ψηλότερο, ή ακόμα εάν θα είναι 7θέσιο ή όχι. Αυτά είναι ερωτήματα που ψάχνουν απάντηση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα παραμείνουν τα μεγάλα πίσω παράθυρα».

Οι δύο λόγοι που καθυστερούν την Škoda από το να πάρει αποφάσεις για το νέο Roomster είναι το γεγονός ότι η φίρμα έχει επικεντρωθεί στην κατασκευή του νέου μεγάλου SUV, ενώ δεν έχει αποφασίσει εάν θα πρέπει να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα του νέου Fabia ή του Octavia.

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι τα πίσω παράθυρα του Škoda Roomster είναι μεγάλα για να προσφέρουν καλή ορατότητα στα παιδιά όταν είναι δεμένα στα παιδικά καθίσματα ή όταν χρησιμοποιούν ανυψωτικό έδρανο. Και όπως αναφέρει και η Stephanie Labussier-Metz, «Αυτό είναι ο λόγος που είναι μεγάλα και έχουν χαμηλότερη γραμμή από τα εμπρός παράθυρα. Έτσι το παιδί μπορεί να δει περισσότερα πράγματα και φυσικά να συμμετέχει στο ταξίδι και την διαδρομή. Οι γονείς ιδιοκτήτες Roomster μας είπαν ότι τους αρέσουν τα μεγάλα πίσω παράθυρα, οπότε αυτό το σχεδιαστικό χαρακτηριστικό δεν διαπραγματεύεται με τίποτα».

[Πηγή: Auto Express UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube