Στα σκαριά έκδοση S του BMW i8 με πάνω από 500 ίππους

Στα σκαριά έκδοση S του BMW i8 με πάνω από 500 ίππους

Με το νέο κορυφαίο i8S θα γιορτάσει η BMW τα 100 χρόνια της.

Η BMW θα λανσάρει μία ισχυρότερη έκδοση του i8 το 2016, την S, για να γιορτάσει τα 100 χρόνια ζωής της.

Σύμφωνα με πληροφορίες στον βρετανικό τύπο, η νέα κορυφαία έκδοση του plug-in υβριδικού supercar i8 εξελίσσεται ήδη και η κωδική ονομασία του project είναι Μ100. Θα βασίζεται στο i8, αλλά θα διαφέρει σε αρκετά σημεία για να υποστηρίξει τον πιο «άγριο» χαρακτήρα της.

Το νέο μοντέλο εξελίσσεται από την ομάδα i της BMW, υπό τις οδηγίες του Roberto Fedeli που μέχρι πρότινος εργαζόταν στη Ferrari ως τεχνικός διευθυντής. Οι μεγαλύτερες διαφορές σε σχέση με το απλό i8 εντοπίζονται στον θερμικό κινητήρα, στην αφαίρεση του πίσω καθίσματος, στην επαναρυθμισμένη ανάρτηση, τα φαρδύτερα ελαστικά και τα μεγαλύτερα φρένα.

Ο θερμικός κινητήρας που εφοδιάζει την i8S θα είναι είτε ένας 2λιτρος 4κύλινδρος TwinPower Turbo με απόδοση περίπου 325 ίππους, είτε ένας 3λιτρος 6κύλινδρος σε σειρά TwinPower Turbo με απόδοση 488 ίππων. Όπως συμβαίνει και με το i8, έτσι και στο S ο θερμικός κινητήρας θα δίνει κίνηση στους πίσω τροχούς και ο ηλεκτρικός στους εμπρός, ενώ η συνδυαστική ισχύς της έκδοσης θα ξεπερνά τους 510 ίππους και η ροπή τα 71,8 kgm. Τέλος, παρά το γεγονός ότι η S έκδοση θα είναι βαρύτερη από την απλή, θα επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 3,5 sec, δηλαδή 0,9 sec ταχύτερα από το απλό i8.

[Πηγή: Car Magazine]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube