Σπορ Twingo GT στα τέλη του 2015

Σπορ Twingo GT στα τέλη του 2015

Μια πιο σπορτίβ έκδοση του νέου Renault Twingo, που είναι πιθανό να ονομαστεί GT, θεάθηκε και πάλι να κάνει δοκιμές εξέλιξης.

Αρχικά οι ιθύνοντες της Renault είχαν αποκλείσει ένα πιο σπορ Twingo, κατά την παρουσίαση του μοντέλου. Όμως παράγοντες της RenaultSport επιβεβαίωσαν στο «αδελφό» μας, βρετανικό AUTOCAR ότι σκέφτονταν μια σπορ έκδοση.

Το σπορ Twingo θα ξεχωρίζει από τη χαμηλωμένη ανάρτηση, τους μεγαλύτερους τροχούς και διάφορες σχεδιαστικές λεπτομέρειες. Αυτοκίνητα δοκιμών θεάθηκαν με διαφορετικές εισαγωγές αέρα εμπρός και διπλές εξατμίσεις πίσω.

Μιλώντας στους Βρετανούς συναδέλφους μας, στο Σαλόνι της Μόσχας το καλοκαίρι, ο επικεφαλής της RenaultSport, Patrice Ratti, είπε ότι η εταιρεία μελετούσε το πώς θα έβαζε ένα γρήγορο Twingo στην αγορά.

Η μεγαλύτερη δυσκολία, εξήγησε, ήταν να βγει αρκετή ιπποδύναμη από τον 3κύλινδρο κινητήρα. Η έκδοση 0.9 τούρμπο αποδίδει 90 PS και θα μπορούσε να ανέβει μέχρι τους 110 PS.

Λόγω έλλειψης χώρου στο –πισωμήχανο– Twingo της 3ης γενιάς, ο Ratti είπε πως δεν είναι δυνατή η εγκατάσταση ενός μεγαλύτερου, 4κύλινδρου κινητήρα χωρίς σοβαρές μετατροπές στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Σημείωσε επίσης ότι, καθώς το σπορ Twingo δεν θα μπορεί να έχει παραπάνω από τους 133 PS του παλιού Twingo RS, είναι πιο πιθανό να ονομαστεί Twingo GT.

«Δεν θα ήθελα να το φτιάξω και να μην είναι εξίσου καλό [με το τελευταίο Twingo RS]», δήλωσε ο Ratti στο AUTOCAR. «Πρέπει να αποφασίσουμε».

Ο επικεφαλής εξέλιξης μικρών μοντέλων της Renault, Benoît Bochard, είχε δηλώσει προ μηνών ότι το τελευταίο Twingo RS δεν είχε εμπορική επιτυχία διότι οι πελάτες δεν ήθελαν να πληρώσουν πολλά χρήματα για ένα τόσο μικρό αυτοκίνητο.

Το πιο σπορ Twingo είναι απίθανο να παρουσιαστεί πριν το τέλος του 2015. Πάντως η Renault μας έχει ήδη προϊδεάσει για το τι θα μοιάζει, με το πρωτότυπο TwinRun.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube