Smart: Τεχνολογίες οικονομίας στο νέο forvision

Smart: Τεχνολογίες οικονομίας στο νέο forvision

Σε συνεργασία με τη BASF, η Smart σχεδίασε και θα παρουσιάσει στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης το νέο forvision, ένα ηλεκτρικό μοντέλο που ενσωματώνει καινοτομικές τεχνολογίες στους τομείς της οικονομίας, της χρήσης ελαφρών υλικών και διαχείρισης της θερμότητας.

Στην οροφή του μοντέλου υπάρχουν διαφανείς ηλιακές κυψέλες, που προσθέτουν στυλ στο σχεδιασμό αλλά στην πραγματικότητα αναλαμβάνουν να παράξουν ηλεκτρικό ρεύμα ικανό να τροφοδοτήσει τα συστήματα multimedia και τους τρεις ανεμιστήρες του συστήματος κλιματισμού. Από τις ίδιες κυψέλες τροφοδοτούνται οργανικά LED που αναλαμβάνουν να φωτίσουν το εσωτερικό του αυτοκινήτου μόλις ανοίξουν οι πόρτες.

Στον τομέα της μείωσης του βάρους το forvision φέρει εντελώς πλαστικό τιμόνι (το πρώτο που είναι κατάλληλο για μαζική παραγωγή), ενώ οι πόρτες είναι κατασκευασμένες από εποξική ρητίνη ενισχυμένη με ανθρακονήματα και είναι κατά 50% ελαφρύτερες από τις συμβατικές,

Οσον αφορά τα καθίσματα είναι σχεδιασμένο και κατασκευασμένα έτσι ώστε το σύστημα θέρμανσής τους να αποδίδει στα σημεία του σώματος που απορροφούν (βάσει μελετών) καλύτερα τη θερμότητα, ώστε να εξοικονομείται ενέργεια από τα συστήματα θέρμανσης.

Οικονομία προκύπτει και από τη χρήση ειδικού φιλμ στις γυάλινες επιφάνειες που αντανακλά την υπέρυθρη ακτινοβολία μειώνοντας τη θερμοκρασία στο εσωτερικό, χωρίς να περιορίζει την επικοινωνία μέσω bluetooth, GPS κλπ, όπως άλλες μεμβράνες.

Ιδιαίτερα ανακλαστικό είναι και το χρώμα που έχει χρησιμοποιηθεί στο αμάξωμα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube