Σκέψεις για GTA έκδοση της Alfa Romeo Giulia

Σκέψεις για GTA έκδοση της Alfa Romeo Giulia

Το νέο ιταλικό σπορ σεντάν θα διαθέτει κινητήρα 500 ίππων.

Μπορεί να αργεί να κάνει την εμφάνισή του το νέο μιλανέζικο σπορ σεντάν, αλλά μέχρι του χρόνου θα το έχουμε δει, μιας αποτελεί μέρος του σχεδίου ανάτασης της φίρμας.

Η Alfa Romeo σκοπεύει με την παρουσίαση της Giulia να προκαλέσει μεγάλο ντόρο, και σε αυτό θα βοηθήσει η άμεση παρουσίαση της GTA έκδοσης. Στόχος της κορυφαίας έκδοσης δεν είναι άλλος από τα γερμανικά σπορ σεντάν, όπως η νέα BMW M3, για αυτό και θα ποντάρει πολλά στην εμφάνιση και τις επιδόσεις.

Η σχεδίαση της Giulia αναμένεται να είναι δυναμική και εντυπωσιακή, αλλά για να ενισχυθεί ο σπορ χαρακτήρας της έκδοσης GTA θα τοποθετηθούν προφυλακτήρες με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα και πίσω διαχύτη, μεγαλύτεροι τροχοί και φρένα, ενώ δεν αποκλείεται να διαθέτει και μια διακριτική αεροτομή πίσω.

Θα βασίζεται στη νέα ελαφριά πισωκίνητη πλατφόρμα και θα εφοδιάζεται από τον 3λιτρο twin turbo V6 της Maserati Ghibli, καταγωγής Ferrari. Η απόδοσή του θα κυμανθεί περί του 500 ίππους και θα συνεργάζεται με ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, ενώ η δύναμη θα περνά στο δρόμο μέσω ενός ελεγχόμενου διαφορικού.

Εάν όλα πάνε βάσει σχεδίου και προγράμματος, η νέα Alfa Romeo Giulia GTA θα διαθέτει ελαφρώς καλύτερες επιδόσεις από τη νέα BMW M3, μιας και θα είναι ισχυρότερη, ενώ αναμένεται να είναι και ελαφρύτερη.

[Πηγή: Auto Express]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube