Scoop: Πρώτη φωτό του νέου Audi R8 [video]

Scoop: Πρώτη φωτό του νέου Audi R8 [video]

Ο «υπεύθυνος» για τη διαρροή είναι ο χρήστης του Instagram dreboog, ο οποίος και την δημοσίευσε στο δημοφιλέστατο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Το νέο R8 διατηρεί, εν πολλοίς, το σχήμα της πρώτης γενιάς, ωστόσο υιοθετεί πολλά στοιχεία από την νέα σχεδιαστική γλώσσα της εταιρείας, όπως η εξάγωνη μάσκα και πιο έντονες ακμές στο αμάξωμα, ώστε να είναι αναγνωρίσιμο ως νέο μοντέλο.

Πέραν της μάσκας, πάντως, η σημαντικότερη ορατή διαφορά σε σχέση με το απερχόμενο R8 είναι η απουσία των κάθετων panels πίσω από τις πόρτες, στα οποία ενσωματώνονταν και οι αεραγωγοί ψύξης του κινητήρα.

Όσον αφορά τα μηχανικά μέρη, θα υπάρχουν και πάλι δύο επιλογές, ένας V8 και ένας V10 που, λογικά, θα είναι ισχυρότεροι από τους υπάρχοντες, και αργότερα θα παρουσιαστεί και η ανοιχτή έκδοση Spyder. Μένει να δούμε αν εκτός από το κιβώτιου διπλού συμπλέκτη S tronic, που λανσαρίστηκε στο facelift του τωρινού μοντέλου, θα υπάρχει και χειροκίνητη έκδοση ή αν η Audi θ’ ακολουθήσει το trend των άλλων κατασκευαστών supercars που το έχουν στείλει στον κάλαθο των αχρήστων.

[Πηγή: Instagram via Autoblog]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube