Scoop: Προ των πυλών η νέα Mercedes-AMG GT R [video]

Scoop: Προ των πυλών η νέα Mercedes-AMG GT R [video]

Πριν από λίγες ημέρες ενεφανίσθη μια έκδοση της Merecedes-AMG GT σχεδιασμένη ειδικά για πίστα. Μια έκδοση που φημολογείται ότι θα ονoμάζεται GT R.

Το ίδιο αυτοκίνητο είχε εμφανιστεί τον περασμένο Μάιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο στην πίστα του Nürburgring και μας είχε κάνει εντύπωση ο μπάσος και γεμάτος ήχος της εξάτμισης. Και τότε είχαμε υποθέσει πως πρόκειται για την GT Black Series ή μια GT GT3 για το δρόμο.

Ο ήχος τότε και τώρα είναι σαφές πως προέρχεται από το διτούρμπινο 4λιτρο μοτέρ V8, που για την περίσταση θα αποδίδει πάνω από 550 άλογα αντί των 510 της στάνταρ GT S. Μεταξύ των άλλων διαφοροποιήσεων αναμένουμε βελτιωμένη αεροδυναμική απόδοση, μικρότερο βάρος, πιο σφιχτή ανάρτηση, βάσει της τεχνογνωσίας από την εξέλιξη του αγωνιστικού προγράμματος για τη Mercedes-AMG GT3.

Η Mercedes-AMG GT R θα βρει στον εμπορικό δρόμο της τα άλλα σούπερκαρ με προσανατολισμό πίστας, όπως οι Aston Martin Vantage GT12, Chevrolet Corvette Z06 και Porsche 911 GT3. Το ντεμπούτο της αναμένεται μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2016, με την ακόμη πιο σκληροπυρηνική και ισχυρή Mercedes-AMG GT Black Series, που βρίσκεται επίσης υπό εξέλιξη, να αναμένεται αργότερα μέσα στο κύκλο ζωής της GT.   

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube