Scoop: Νέο Volvo XC60

Scoop: Νέο Volvo XC60

Η ανανέωση συνεχίζεται στη Volvo συνεχίζεται. Σειρά τώρα έχει το XC60 που εντοπίστηκε σε δοκιμές.

Μετά το XC90 και το νέο S90, η Volvo προχωρά στην ανανέωση του σημαντικότερου ίσως μοντέλου στη γκάμα της λόγω του όγκου πωλήσεων της κατηγορίας των μεσέων crossover. Το νέο Volvo XC60 είναι προ των πυλών.

Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε να κάνει δοκιμές στην Ολλανδία. Αν και έφερε βαρύ καμουφλάζ, δεν ήταν στις προθέσεις της Volvo να κρατήσει κάποιο μυστικό, κρίνοντας από το γεγονός ότι επέλεξαν να κινηθούν στο πολυσύχναστο κέντρο του Άμστερνταμ. Είναι πολύ πιθανό να δοκιμάζουν τις παραμέτρους του συστήματος City Safety, για αυτό επέλεξαν να περάσουν από το κέντρο της πόλης.

Το City Safety είναι μέρος της σουίτας συστημάτων ασφαλείας IntelliSafe. Δεν πρόκειται απλώς για την πρόληψη και αποφυγή ατυχημάτων, αφού οι δυνατότητες του συστήματος αγγίζουν την αυτόνομη οδήγηση. Θυμίζουμε ότι η Volvo είναι εστιασμένη απόλυτα  στα θέματα ασφάλειας και ένας από τους στόχους της είναι ο μηδενισμός των θανάτων από τροχαία ατυχήματα με αυτοκίνητά της ως το 2020.

Το XC60 θα βασίζεται στην πλατφόρμα που πατά και το XC90 αλλά και τα S90/V90. Η γκάμα των κινητήρων του θα περιλαμβάνει τρικύλινδρους και τετρακύλινδρους τούρμπο και σίγουρα μία έκδοση plug-in hybrid. Η πιο δυνατή έκδοση θα είναι μια υβριδική εκδοχή του T6 με 350 ίππους ή 400 ίππους αν βάλει και η Polestar το χέρι της.

Περιμένουμε το XC60 σε ένα χρόνο και κάτι, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού τον Σεπτέμβριο του 2017. 

Πηγή Autoevolution.com

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube