Scoop: Νέο SEAT Arona 2018 χωρίς καμουφλάζ

Scoop: Νέο SEAT Arona 2018 χωρίς καμουφλάζ

Τέσσερις ημέρες πριν από το παγκόσμιο ντεμπούτο του στη Βαρκελώνη, το νέο ισπανικό μικρό crossover/SUV απαθανατίστηκε χωρίς καμουφλάζ.

Με σαφή και καίρια έμπνευση από το νέο Ibiza, το μικρό crossover της SEAT στο μόνο του σημείο που κάνει αναφορά στο μεγαλύτερο Leon είναι στη μάσκα και μάλιστα το βροντοφωνάζει.

Κατά τα λοιπά, το αυτοκίνητο που βλέπουμε είναι μιας ενδιαφέρουσα μίξη από αδρές, συμβατικές γραμμές, αλλά και με πιο έντονο χαρακτήρα -φανταζόμαστε- από το στάνταρ Arona, καθώς τούτο εδώ πρέπει να είναι η κορυφαία έκδοση FR.

Οι φωτογραφίες, προσφορά του φόρουμ Worldscoop, αποκαλύπτουν ακόμη full-LED εμπρός φανάρια, δίχρωμες ζάντες αλουμινίου, καθώς και πλαστικά προστατευτικά σε κάθε πλευρά και γωνία του αμαξώματος. Το εσωτερικό βέβαια παραμένει ακόμη ένα μυστήριο, αλλά το πιθανότερο είναι αν απέχει ελάχιστα από αυτί του Ibiza.

Βασισμένο πάνω στην εκδοχή A0 της σπονδυλωτής αρχιτεκτονικής MQB, το Arona είναι από τη φύση του προσθιοκίνητο. Με αυτό βέβαια δεν θέλουμε να πούμε πως θα παραμείνει τέτοιο σε όλες τις εκδόσεις το, καθώς οι Ισπανοί θα διαθέτουν έξτρα την τερτακίνηση 4Drive , πιθανόν μόνο στα ισχυρότερα σε απόδοση μοντέλα. Επιπλέον να πούμε ότι έχει επιβεβαιωθεί για την Ευρώπη κι ένας έμμεσος αντικαταστάτης του Ibiza ST, με τουλάχιστον ένα μοτέρ, το 1.0 EcoTSI.
 

Ο 3κύλινδρος τούρμπο των 999 cc αποδίδει 115 άλογα και, όταν συνδυάζεται με το στάνταρ 6άρι χειροκίνητο σασμάν, ανεβάζει το βάρος του Arona 1.0 EcoTSI στα 1.191 kg. Όσον αφορά τις διαστάσεις του αυτοκινήτου, προς το παρόν γνωρίζουμε μόνο το μήκος του μεταξονίου που είναι 2,566 m.

To SEAT Arona θα αποκτήσει γρήγορα αδέρφι μέσα στο Volkswagen Group στο πρόσωπο του VW T-Roc. Αργότερα, όπως φημολογείται, και η Škoda θα μπει στο παιχνίδι με ένα αντίστοιχα ψηλωμένο Fabia που προς το παρόν ακούει στην κωδική ονομασία Model K. To SEAT Arona θα κληθεί να κάνει καριέρα ανάμεσα σε νιόφερτους ανταγωνιστές, όπως Citroën C3 AircrossHyundai Kona, Kia Stonic και Opel Crossland, αλλά και σε μικρά crossover εγνωσμένης αξίας, όπως τα  Nissan JukeFord EcoSport, Opel Mokka X , Peugeot 2008 και Renault Captur.

Το αυτοκίνητο θα κάνει την πρεμιέρα του στο ευρύ κοινό στην ΙΑΑ 2017, στη Φρανκφούρτη τον Σεπτέμβριο. Στη χώρα μας αναμένεται προς το τέλος του χρόνου, με την τιμή του να βρίσκεται γύρω από τις 17.000 ευρώ, όπως και τα περισσότερα βασικά 1.000άρια της κατηγορίας αυτής.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube