Scoop: Νέο μικρό Datsun σεντάν, χωρίς καμουφλάζ

Scoop: Νέο μικρό Datsun σεντάν, χωρίς καμουφλάζ

Ένα νέο σουπερμίνι σεντάν είναι ήδη έτοιμο, καρπός της συνεργασίας με τη ρωσική AvtoVAZ που κατασκευάζει τα Lada.

Η αναβιώσασα Datsun συνεχίζει να διευρύνει την γκάμα της με οικονομικά προσιτά μοντέλα που προορίζονται για τις αναπτυσσόμενες αγορές.

Το τελευταίο μοντέλο της αφορά σε ένα σουπερμίνι σεντάν, αυτό που οι κατάσκοποι το απαθανάτισαν χωρίς καμουφλάζ στη Ρωσία.

Και αν αναρωτιέστε για τον τόπο της φωτογράφησης, δεν είναι τυχαίος, καθώς το νέο Datsun βασίζεται στο Lada Granda, όπως αναφέρει το Wroom, που με τη σειρά του βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το Lada Kalina. Το τελευταίο εξελίχτηκε από τη ρωσική AvtoVAZ σε συνεργασία με τη Renault. Βέβαια, σε εκείνο που δεν συμφωνούμε με την αναφερόμενη ρωσική πηγή, τον ιστότοπο Wroom, είναι ότι μας φαίνεται παράδοξο ένα Datsun να πατά πάνω στην πλατφόρμα του Lada Kalina και όχι στην πλατφόρμα Common Module Family (CMF) των Renault-Nissan.

  

Η συμμαχία των Renault-Nissan κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών μιας κοινοπραξίας με τη μητρική εταιρεία της Lada, την AvtoVAZ, υπό την ονομασία Alliance Rostec Auto BV. Η Renault-Nissan αναμένεται μέχρι το τέλος του 2014να εξαγοράσει πλήρως τη ρωσική κατασκευάστρια εταιρεία.

Μια έκδοση χάτσμπακ του σεντάν Datsun που βλέπετε εδώ ψιθυρίζεται ότι θα ακολουθήσει προς το τέλος του 2014 και πιθανότατα θα είναι η έκδοση παραγωγής του πρωτοτύπου που θα δούμε στο 2014 Delhi Auto Expo στην Ινδία. Κάτι που αν ισχύει, ενισχύει ορθότητα των λεγομένων μας ότι το εικονιζόμενο αυτοκίνητο πατά στην πλατφόρμα CMF.

[Πηγή Wroom]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube