Scoop: Νέα Mercedes-Benz SLC [video]

Scoop: Νέα Mercedes-Benz SLC [video]

Η SLK αλλάζει όνομα και ετοιμάζεται για την πρεμιέρα της στη Φρανκφούρτη.

Η SLC, που θα ντεμπουτάρει στην ΙΑΑ τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, είναι ουσιαστικά το facelift της υπάρχουσας SLK που παρουσιάστηκε το 2013.

Απλώς η αλλαγή του ονόματος γίνεται λόγω της νέας πολιτικής της Mercedes-Benz, ώστε να γίνεται άμεσα κατανοητή η κλάση του μοντέλου που, στην προκειμένη περίπτωση, είναι παρόμοια με αυτή της C-Class.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο με το ελαφρά καμουφλαρισμένο πρωτότυπο, το αμάξωμα θα δεχθεί μερικές κοσμητικές αλλαγές, όπως οι προφυλακτήρες και τα νέα γραφικά στα φωτιστικά σώματα που θα του δίνουν πιο επιθετική εμφάνιση.

Στα μηχανικά μέρη, το νέο είναι η προσθήκη του διτούρμπινου V6 των 3,0 lt στην SLC 450 AMG Sport. Πρόκειται για το ίδιο σύνολο που βρίσκεται κάτω από το καπό της C450 AMG Sport, στην οποία αποδίδει 367 PS και 52,2 kgm και συνδυάζεται με το 7άρι αυτόματο κιβώτιο 7G-TRONIC.

Η υπόλοιπη γκάμα των κινητήρων θα παραμείνει ίδια, αφού ανανεώθηκε τον περασμένο Απρίλιο με βελτιώσεις στις SLK 200 (184 PS), SLK 300 (245 PS) και SLK 250 d (204 PS). H βασική έκδοση απέκτησε ένα νέο χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων και οι δύο μεγαλύτερες το 9τάχυτο αυτόματο 9G-TRONIC, ενώ στις SLK 350 και 55 AMG προστέθηκε σύστημα start-stop και πληρούν πλέον τις προδιαγραφές εκπομπής ρύπων EU6.

Τα βιβλία παραγγελιών της SLC θ’ ανοίξουν τον Δεκέμβρη και οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν τον Μάρτιο του 2016

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube