Scoop: Νέα Mercedes-Benz GLC Coupé [video]

Scoop: Νέα Mercedes-Benz GLC Coupé [video]

Ένα κατά το ήμισυ καμουφλαρισμένο πρωτότυπο του νέου SUV απαθανάτισε ο φακός.

Δεν έχουν περάσει ούτε δύο εβδομάδες από την αποκάλυψη της αντικαταστάτριας της GLK, που πλέον ονομάζεται GLC, στις εγκαταστάσεις της Mercedes στη Στουτγκάρδη.

Παρ’ όλα αυτά, με τα SUV πλέον να προσφέρονται σε δύο εκδόσεις, τα «κανονικά», πρακτικά μοντέλα και τα πιο σπορ «κουπέ», η εταιρεία ετοιμάζει την αντίστοιχη εκδοχή, η οποία και όπως φαίνεται στο video θα διαφέρει από το concept σε μικρές μόνο λεπτομέρειες όπως οι απολήξεις των εξατμίσεων και οι καθρέφτες.

Όπως και με τις GLE και GLE Coupé, η GLC Coupé θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα και τα μηχανικά μέρη με την χρηστικότερη «αδελφή» της αλλά θα έχει πιο σπορ σχεδίαση και θα τεθεί αντιμέτωπη με την BMW X4, αφήνοντας την Χ3 στην GLC.

Προφανώς, η γκάμα των κινητήρων θα είναι ίδια. Αυτό σημαίνει πως στην Ευρώπη θα προσφέρεται με δύο ντίζελ 170 και 204 PS κι έναν βενζινοκινητήρα 211 PS, με την κίνηση να περνά και στους τέσσερις τροχούς μέσω του εννιατάχυτου αυτόματου κιβωτίου 9G-TRONIC.

Δεν αποκλείεται επίσης η προσθήκη της υβριδικής plug-in 350 e καθώς και μιας έκδοσης 63 AMG με τον διτούρμπινο 4λιτρο V8 αργότερα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube