Scoop: Mercedes-AMG E63. Μουλάρωσε το μουλάρι δοκιμών

Scoop: Mercedes-AMG E63. Μουλάρωσε το μουλάρι δοκιμών

Ένα από τα αυτοκίνητα δοκιμών εξέλιξης της Mercedes-AMG E63 παρουσίασε μηχανική βλάβη δίνοντας στους κατασκόπους την ευκαιρία να πλησιάσουν.

Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Άλλωστε για αυτό γίνονται οι δοκιμές εξέλιξης. Ένα μουλάρι δοκιμών της Mercedes-AMG E63 που θα παρουσιαστεί μέσα στο 2017 έπαθε μηχανική βλάβη στη διάρκεια δοκιμών στο Nurburgring, μέσα κι έξω από την πίστα.

Το αυτοκίνητο σταμάτησε σε μια διασταύρωση και δεν ήθελε να ξεκινήσει ξανά. Το πλήρωμα αναγκάστηκε να κάνει μερικά τηλέφωνα στο Affalterbach και να περιμένει το κινητό συνεργείο που φρόντισε για τα υπόλοιπα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγούμε τη Mercedes AMG GT S... με το πλάι [video]

Οι κατάσκοποι φωτογράφοι πλησίασαν αρκετά, αν και το καμουφλάζ ήταν έτσι κι αλλιώς ελαφρύ οπότε δεν έβγαλαν κάποιο «λαυράκι». Από το ανοιχτό καπό φαίνονται τα μαύρα πλαστικά καλύμματα του κινητήρα, αλλά τα σημαντικά νέα κρύβονται κάτω από αυτά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την Mercedes-AMG C63 [video]

Όπως και η σημερινή E63, το νέο αυτοκίνητο θα έχει μια εκδοχή του V8 biturbo που κινεί την C63 και την AMG GT. Η «βασική» έκδοση θα βγάζει 571 άλογα και 76,5 kgm ροπή, ενώ η E63 S θα φτάνει στους 610 ίππους και στα 86,7 kgm. Με το κιβώτιο 9G-Tronic με τους πολλαπλούς συμπλέκτες και την κίνηση να μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς, η επιτάχυνση 0-100 km/h θα είναι της τάξης 3,7” για την απλή και 3,4” για την S. Νούμερα που μπορούν να της δώσουν τον τίτλο της ταχύτερης AMG στην ιστορία.

Με την ευκαιρία, η Mercedes-AMG φαίνεται ότι θα λανσάρει ένα νέο όνομα για τα τετρακίνητα μοντέλα της αντί για το κλασικό 4Matic. Η αρχή θα γίνει μάλλον με την Ε63 αλλά δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για το πως μπορεί να λέγονται.

[Πηγή Autoevolution, Autocar

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube