Scoop: Κατασκοπευτικές φωτογραφίες της νέας GT R από την ίδια την Mercedes-AMG

Scoop: Κατασκοπευτικές φωτογραφίες της νέας GT R από την ίδια την Mercedes-AMG

Η Mercedes-AMG GT R ήταν περίπου ένα κοινό μυστικό, το οποίο ο γερμανός κατασκευαστής επιβεβαίωσε πλήρως δίνοντας ο ίδιος στη δημοσιότητα φωτογραφίες του αυτοκινήτου με βαρύ καμουφλάζ κατά τη διάρκεια δοκιμών εξέλιξης

Η Mercedes-AMG GT R θα κάνει επίσημο ντεμπούτο στο Goodwood Festival of Speed στις 24 Ιουνίου.

Μάλιστα τη συγκεκριμένη πληροφορία τη μάθαμε από ένα λάθος της Michelin, που συνεργάζεται για την εξέλιξη ειδικών ελαστικών, η οποία δημοσίευσε το σχετικό δελτίο τύπου και το απέσυρε λίγη ώρα αργότερα. Αν και η Mercedes-AMG δεν παραδέχεται επισήμως πως το αυτοκίνητο στις φωτογραφίες είναι όντως η GT R, το όνομα του φακέλου που δόθηκε στη δημοσιότητα γράφει ευκρινώς: GT R.

Ανεξάρτητα βέβαια από αυτό, επαγγελματίες φωτογράφοι «έπιασαν» την GT R σε αρκετές περιπτώσεις δοκιμών τους προηγούμενους μήνες. Η Mercedes-AMG μάλιστα παραδέχτηκε πως η GT R χρονομετρήθηκε στο Nürburgring και πέτυχε χρόνο σαφώς καλύτερο από τα 7 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα που έκανε η GT S. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Mercedes-AMG «ο χρόνος που έκανε αυτή η βελτιωμένη αεροδυναμικά AMG GT είναι ακόμα πιο εντυπωσιακός».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Οδηγούμε τη Mercedes-AMG GTS...με το πλάι

Στις φωτογραφίες περιλαμβάνονται και κάποιες από δοκιμές του πρωτότυπου σε επαρχιακούς δρόμους, προφανώς για τη ρύθμιση του κορυφαίου διθέσιου σπορ μοντέλου και για συνθήκες δρόμου. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών εκτός πίστας η Mercedes-AMG επικεντρώθηκε στην εξέλιξη ενός συστήματος διεύθυνσης με μεγάλη ακρίβεια, στη ρύθμιση της ανάρτησης για όσο το δυνατόν καλύτερη ισορροπία ανάμεσα στον κορυφαίο έλεγχο του αμαξώματος και την άνεση και στην κοφτερή οδική συμπεριφορά. Για να τελειοποιήσει όλα τα παραπάνω η AMG GT R έχει κάνει εκατοντάδες χιλιόμετρα δοκιμών στους απαιτητικούς δρόμους του Eifel, της περιοχής δηλαδή γύρω από το Nürburgring.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube