Scoop: Jaguar XEL σε δοκιμές στην Κίνα

Scoop: Jaguar XEL σε δοκιμές στην Κίνα

Η νέα Jaguar XE με το μακρύ μεταξόνιο απαθανατίστηκε σε δοκιμές στην Κίνα, πριν από το λανσάρισμά της στη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου, μέσα στο 2017.

H XEL είναι η έκδοση της βρετανικής μπερλίνας Jaguar XE, αλλά με μακρύτερο μεταξόνιο.

Για την περίπτωση αυτή, το μεταξόνιο της στάνταρ XE μεγάλωσε κατά 12 πόντους, κυρίως για να δώσει αέρα στα πόδια των επιβατών του πίσω καθίσματος. Η XEL που θα διατεθεί αρχικά -πιθανότατα και αποκλειστικά- στην αγορά της Κίνας, θα κατασκευάζεται επίσης τοπικά από την κοινοπραξία Chery-JLR.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι η στάνταρ XE προς το παρόν εισάγεται στην Κίνα και διατίθεται στη εκεί αγορά σε τρεις εκδόσεις: 2.0 με 200 άλογα, 2.0 με 240 άλογα και 3.0 V6 με 340 άλογα. Η τιμή της ξεκινά από τις 398.000 yuan (€51.500) και φτάνει τις 578.000 yuan (€74.700). Η τοπικά κατασκευαζόμενη XEL αναμένεται να διατεθεί με την ίδια γκάμα κινητήρων.

Στις φωτογραφίες που δημοσίευσε το carnewschina μπορούμε να δούμε την επιμήκυνση ύστερα από τη μεσαία κολόνα και τις πίσω πόρτες που είναι μακρύτερες. Παρά το καμουφλάζ, οι σχεδιαστές φαίνεται να εργάζονται πάνω κάποιο στοιχείο σχήματος «L» για την τρίτη και τελευταία πλευρική γυάλινη επιφάνεια και την πίσω κολόνα. Μια σχεδιαστική συνταγή που ακολούθησε και η Mercedes-Benz για την «κινεζική» C-Class L.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την Jaguar XE 2.0 I4D 180

Στην φωτογραφία που δείχνει το αυτοκίνητο από πίσω, ξεχωρίζουν οι δύο μπούκες της εξάτμισης, που σημαίνει ότι το συγκεκριμένο πρωτότυπο δοκιμών είναι με το 3λιτρο κινητήρα V6 των 340 PS.

H νέα Jaguar XEL θα έρθει να προστεθεί και να ανταγωνιστεί τις αντίστοιχες premium επιλογές της κινεζικής αγοράς που συνίστανται στα Mercedes-Benz C-Class L, Audi A4L, BMW 4Li και Volvo S60L.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube