Scoop: Ετοιμάζεται το νέο Kia GT

Scoop: Ετοιμάζεται το νέο Kia GT

Το πρωτότυπο GT, ένα 4θυρο κουπέ, που είχαμε δει στην IAA 2011 στη Φρανκφούρτη θα ντεμπουτάρει ως μοντέλο παραγωγής επί ευρωπαϊκού εδάφους τον προσεχή Οκτώβριο.

H νοτιοκορεατική φίρμα θα παρουσιάσει τον προσεχή Οκτώβριο, στο Mondial de lAutomobile, στο Παρίσι, ένα 4πορτο κουπέ, υπό την ονομασία GT, την ίδια δηλαδή που είχε και το πρωτότυπο που είχαμε δει στη ΙΑΑ 2011, στην Φρανκφούρτη.

Το αυτοκίνητο με το βαρύ καμουφλάζ που βλέπετε θα ανήκει σε μια κατηγορία παρόμοιας φιλοσοφίας με τα VW CC, Audi A5 Sportback και BMW 4 GranCoupé. Δηλαδή ένα μοντέλο με κουπέ, ρευστές γραμμές που δεν θα αφήνει σε δεύτερη μοίρα την πρακτικότητα.

Πρόκειται για μια κατηγορία ιδιαίτερα δυναμική στις premium μάρκες - Mercedes CLS, BMW 4 Gran Coupé και Audi A5 Sportback- που όμως δεν προτείνουν κάτι ιδιαίτερο στο αμάξωμα. Η Kia φιλοδοξεί να ανατρέψει τα μέχρι στιγμής αισθητικά δεδομένα με το GΤ, αλλά δείχνει και σαφώς την πρόθεσή της να αναβαθμίσει την τοποθέτησή της στην αγορά.

Βέβαια, στο αυτοκίνητο που βρίσκεται πάνω στο καμιόνι μεταφοράς, τις φωτογραφίες του οποίου τράβηξαν οι κατάσκοποι του ασιατικού site Motorgraph, αδυνατούμε να προσδιορίσουμε την τελική μορφή του λόγω του καμουφλάζ. Εκείνο που γνωρίζουμε όμως είναι ότι θα μοιράζεται την πλατφόρμα με το Genesis και ότι η κίνηση θα μεταδίδεται τους πίσω τροχούς.
 

Οι φήμες λένε ότι  στην γκάμα του Kia GΤ θα περιλαμβάνεται και μια υβριδική έκδοση, που το θερμικό μέρος της θα συνίσταται από ένα 4κύλινδρο μοτέρ τούρμπο, Υπομονή κλοιπόν μέχρι τον προσεχή Οκτώβριο, οπότε θα έχουμε και όλες τις πληροφορίες

[Πηγή φωτογραφιών Motorgraph]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube