Scoop: Έρχεται ανανεωμένη Jaguar XE; [video]

Scoop: Έρχεται ανανεωμένη Jaguar XE; [video]

Ύστερα από δύο χρόνια στην αγορά, πιθανότατα η Jaguar ετοιμάζεται να λανσάρει την ανανεωμένη μεσαία μπερλίνα της γκάμας της.

Η Jaguar φαίνεται ότι ετοιμάζεται για την πρώτη αναβάθμιση της XE, που ντεμπουτάρισε στα Salon de lAutomobile 2014, στο Παρίσι, καθώς ένα πρωτότυπο της μεσαίας μπερλίνας της εθεάθη σε δοκιμές στο Nurburgring.
 

Το αυτοκίνητο που βλέπουμε φορά «μπαλώματα» καμουφλάζ εμπρός, στα μαρσπιέ και στο πίσω μέρος, αλλά κατά τα λοιπά δείχνει ίδια με το υφιστάμενο μοντέλο, χωρίς διακριτές αλλαγές στα σημεία που είναι ακάλυπτα.

Οι άλλες πιθανές περιπτώσεις που θα έβαζε η Jaguar μια XE στο Nurburgring θα μπορούσε να είναι μια σπορ έκδοσή της ή ένα έξτρα σπορ πακέτο που θα είχε και κοσμητικές αλλαγές, εξ ου και το καμουφλάζ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την Jaguar XE 2.0 I4D 180

Εκείνο που αναμένουμε πάντως, αν και δεν πρόκειται για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, είναι η διεύρυνση της γκάμας της XE με μια εκρηκτική έκδοση, πιθανότατα μια SVR. Ένα αυτοκίνητο που θα έρθει να κοντράρει το Audi RS4, την BMW M3, τη Mercedes-AMG C 63, αλλά και τη νέα έλευση στην κατηγορία με τις εκρηκτικές premium μπερλίνες, την Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio.

Σε αυτή την περίπτωση, οι Βρετανοί θα τοποθετήσουν κάτω από το καπό της XE, τον 5λιτρο κομπρεσοράτο V8 που γνωρίζουμε από την F-type SVR. Ένα μοτέρ με 575 άλογα και 71,4 χιλιογραμμόμετρα που συνδυάζεται με 8άρι αυτόματο σασμάν. Στην περίπτωση της XE βέβαια, εκτιμάται ότι το μοτέρ θα είναι detuned στα 500 πάνω κάτω άλογα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την Jaguar XE 25t R-SPORT

Φυσικά, το πανίσχυρο μοτέρ θα συνοδεύεται και από αναβάθμιση των συστατικών που ορίζουν τη δυναμική συμπεριφορά του αυτοκινήτου. Ενώ δεν θα λείπουν και οι απαραίτητες σχεδιαστικές επεμβάσεις στο αμάξωμα που θα τονίζουν τον επιθετικό χαρακτήρα μιας XE «SVR», αλλά και κάποια από αυτά θα προσθέτουν το μερτικό τους στην αναβάθμιση των δυναμικών χαρακτηριστικών του.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube