Σαλόνι Νέας Υόρκης: Νέα Cadillac CTS

Σαλόνι Νέας Υόρκης: Νέα Cadillac CTS

Αναβαθμίσεις στο ανανεωμένο μοντέλο της CTS του 2014 θα παρουσιάσει η Cadillac στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης

Η Cadillac θα λανσάρει την αναβαθμισμένη έκδοση της CTS στο Σαλόνι της Νέας Υόρκης, που υπέστη δραστικό facelιft, προκειμένου να διαφοροποιηθεί ακόμη περισσότερο από τη μικρότερη ATS. Η Cadillac αναφέρει ότι οι αλλαγές στην CTS του 2014 συνιστούν «μεγάλο ανασχεδιασμό» και στοχεύει να την καταστήσει ακόμα πιο ανταγωνιστική απέναντι στον ευρωπαϊκό ανταγωνισμό, όπως η Mercedes-Benz E-Class και η BMW Σειρά 5. Η σπουδή του ανασχεδιασμού επεδείχθη στους τομείς του ντιζάιν και των επιδόσεων, επιφέροντας την προσθήκη νέων τεχνολογιών και μεγαλύτερης πολυτέλειας.

Άλλο εμπρός, άλλο πίσω
Οι φωτογραφίες που διέρρευσαν πριν από την επίσημη παρουσίαση της Cadillac CTS αύριο Τετάρτη 27/3, δείχνουν ότι διατηρείται η οικογενειακή σχεδιαστική γλώσσα, αλλά ενσωματώνονται και νέα στοιχεία από τη μικρότερη ATS και το υβριδικό μοντέλο επεκτεινόμενης αυτονομίας ELR. Μπροστά, η CTS είναι εμφανώς πιο επιθετική, με λεπτά, οξύληκτα φώτα LED και προεξέχοντα προφυλακτήρα. Πίσω, η Cadillac κράτησε τη CTS σε γενικές γραμμές παρόμοια με το υφιστάμενο μοντέλο.

Η γκάμα των μοτέρ εμπλουτίστηκε από ένα νέο διτούρμπινο V6. Ο 3,6λιτρος κινητήρας λέγεται ότι αποδίδει 425 PS και 57,1 kgm ροπής. Συνδυάζεται δε με ένα αυτόματο σασμάν με οκτώ ταχύτητες, το πρώτο τέτοιο που φορά μια Cadillac. Η διτούρμπινη CTS θα είναι ικανή να επιταχύνει 0-100 km/h σε 4,8” και να πιάνει τα 275 km/h. Για αυτόν το νέο κινητήρα, ο επικεφαλής μηχανικός της Cadillac, Ντέιβιντ Λεόνε, δήλωσε ότι παρέχει «ισχύ και τεχνολογία αιχμής» και αυτό «σηματοδοτεί ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός στην ανάπτυξη της Cadillac προς τα αυτοκίνητα που ικανοποιούν πρωτίστως τον οδηγό».

Την υπόλοιπη γκάμα των μοτέρ συμπληρώνουν ένας 4κύλινδρος δίλιτρος τούρμπο με 275 PS και ένας ατμοσφαιρικός 3,6λιτρος V6 με 325 PS.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube