Ρετουσάρισμα ουσίας για το Range Rover Classic [video]

Ρετουσάρισμα ουσίας για το Range Rover Classic [video]

Μετά το Sport, σειρά είχε το κλασικό Range Rover να ανανεωθεί και να αποκτήσει υβριδική έκδοση.

Δεν πέρασε μια εβδομάδα από την εμφάνιση του ανανεωμένου Range Rover Sport, και η Jaguar Land Rover μας παρουσιάζει τώρα το φρεσκαρισμένο Range Rover Classic.

Πέρα από την ελαφρώς διαφοροποιημένη εμφάνιση με τους επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, τη νέα μάσκα και τα LED Matrix φώτα, οι ουσιαστικότερες αλλαγές εντοπίζονται στην γκάμα κινητήρων και το εσωτερικό.

Η καμπίνα του ανανεωμένου Range Rover αποτελείται πλέον από ποιοτικότερα υλικά και η κεντρική κονσόλα φιλοξενεί το νέο σύστημα πλοήγησης και πολυμέσων Touch Duo Pro με δύο οθόνες αφής 10” που διαχειρίζεται και όλες σχεδόν τις λειτουργίες του αυτοκίνητου.

Ακόμα, η παλέτα επενδύσεων έχει εμπλουτιστεί και οι ανέσεις που παρέχει στον οδηγό και τους επιβάτες έχουν «εκτοξευτεί». Φαρδύτερα καθίσματα με πολλαπλές λειτουργίες μασάζ και ρυθμίσεις, μεγάλη δυνατότητα σύνδεσης και φόρτισης συσκευών κ.α.

Πέρα όμως από τις μικρές αισθητικές αλλαγές και τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού καμπίνας, το ανανεωμένο Range Rover εμπλούτισε την γκάμα του με μία plug-in hybrid έκδοση που ονομάζεται P400e.

Η συγκεκριμένη έκδοση εφοδιάζεται με 2λιτρο 4κύλινδρο Ingenium κινητήρα βενζίνης που αποδίδει 300 ίππους και ένα πακέτο μπαταριών 13,1 kWh που δίνει δύναμη σε ένα ηλεκτρομοτέρ 116 ίππων. Η συνδυαστική ισχύς της νέας έκδοσης είναι 404 ίπποι και η μέγιστη ροπή ακουμπά τα 65,2 kgm. Επιπλέον, εφοδιάζεται με 8άρι αυτόματο κιβώτιο της ZF και οι επιδόσεις που ανακοινώνει ο κατασκευαστής κάνουν λόγο για 0-100 km/h σε 6,8” και τελική ταχύτητα 220 km/h.

Το πακέτο μπαταριών ιόντων λιθίου βρίσκεται στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και μπορεί να κινήσει τη νέα έκδοση πλήρως ηλεκτρικά για έως 51 km. Ακόμα, ανάλογα με το σύστημα φόρτισης, η μπαταρία χρειάζεται από 2 ώρες και 45 λεπτά μέχρι 7μιση ώρες για μια πλήρη φόρτιση.

Στην υπόλοιπη γκάμα του μοντέλου, η κορυφαία έκδοση επιδόσεων SVR δυνάμωσε και πλέον αποδίδει 565 ίππους, χαρίζοντάς της επιτάχυνση από στάση στα 100 km/h σε 5,4”.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube