Renault Clio R.S. 16: Σκέψεις για πολύ περιορισμένη παραγωγή

Renault Clio R.S. 16: Σκέψεις για πολύ περιορισμένη παραγωγή

Εάν επιβεβαιωθούν οι φήμες, τότε 500 τυχεροί θα αποκτήσουν το πιο ισχυρό Clio που φτιάχτηκε ποτέ.

Όταν πριν από 3 μήνες παρουσιάστηκε το Clio R.S. 16 Concept, η Renault δήλωσε ότι ήταν ένα εορταστικό πρωτότυπο για τα 40 χρόνια της RenaultSport.

Από τότε βέβαια γρήγορα μετατράπηκε σε όνειρο για εκείνους που στις βλέβες τους κυλάει βενζίνη, αφού το χεράκι της RenaultSport και ο 2λιτρος τούρμπο κινητήρας των 275 ίππων από το Megane RS 275 Trophy-R, είναι συνταγή της επιτυχίας για το πιο ζεματιστό μικρό GTi που έγινε ποτέ.

Σύμφωνα λοιπόν με δημοσιεύματα γαλλικού αυτοκινητικού site, το R.S. 16 μπορεί να πάψει να είναι ένα απλό πρωτότυπο κι αυτό θα έχει ξεκαθαρίσει μέχρι το Mondial De L’ Automobile Paris, που ανοίγει την 1η Οκτωβρίου.

Διαβάστε ακόμα Test drive: Renault Clio RS

Λάδι στη φωτιά της φημολογίας, έριξαν εκτός των άλλων οι δηλώσεις του επικεφαλής του τομέα επιβατικών μοντέλων της Renault: «Όταν παρουσιάστηκε το πρωτότυπο του R.S. 16 αμέσως όλοι φέραμε στο μυαλό μας την αποδοχή που είχε το θρυλικό κεντρομήχανο και πισωκίνητο Clio V6 του 2001. Βέβαια, η σημερινή εποχή επιβάλλει πιο συνεσταλμένη αντιμετώπιση τέτοιων ιδεών, γι’ αυτό και η RenaultSport έβαλε τα δυνατά της ώστε να φτιάξει ένα σκληροπυρηνικό Clio αλλά με υπάρχοντα μηχανικά μέρη έτσι ώστε το κόστος εξέλιξης να περιοριστεί».

Εάν λοιπόν η φήμη αποδειχτεί αληθής, τότε 500 χειροκίνητα Clio R.S. 16 θα βγουν από τη γραμμή παραγωγής και προφανώς θα πουληθούν σα ζεστό ψωμάκι. Η τιμή τους υπολογίζεται σχεδόν στα 40.000 ευρώ, δηλαδή περίπου τα διπλά από το νορμάλ RS. Τρέξτε να προλάβετε!

[Πηγές: autoevolution.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube