Πρώτη επίσημη για το νέο Šκoda Fabia

Πρώτη επίσημη για το νέο Šκoda Fabia

Το νέο σουπερμίνι της Šκoda παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα στο Διεθνές Σαλόνι του Παρισιού.

Μετά από επτά χρόνια παρουσίας στην αγορά, η δεύτερη γενιά του δημοφιλούς Fabia δίνει την σκυτάλη στη νέα που παρουσιάστηκε επίσημα σήμερα στην έκθεση του Παρισιού.

To Šκoda Fabia έχει πουλήσει με τις δύο προηγούμενες γενιές του πάνω από 3,5 εκ. κομμάτια και είναι το δεύτερο πιο καλοπουλημένο μοντέλο της φίρμας, μετά το Octavia. Με την τρίτη γενιά του μοντέλου, η Šκoda ευελπιστεί σε παρόμοια εμπορική πορεία, αλλά για το πετύχει βάζει στην φαρέτρα του νέου Fabia επιπλέον πολεμοφόδια. Ένα από αυτά είναι και η εκσυγχρονισμένη σχεδίαση, που σύμφωνα με την Šκoda προσδίδουν φρεσκάδα και σπορ διάθεση σε ένα μοντέλο με αρκετά ισορροπημένες γραμμές. Στόχος της φίρμας, όπως είναι ευκόλως κατανοητό, είναι ένα νεότερο ηλικιακά πελατειακό κοινό.

Πέρα όμως από την εμφάνιση, το νέο Fabia είναι το πρώτο μοντέλο της Šκoda με σύστημα MirrorLink, ένα σύστημα που παρουσιάζει τις εφαρμογής του smartphone στην οθόνη του συστήματος πολυμέσων. Ακόμα, για πρώτη φορά σε Šκoda παρουσιάζεται και το SmartGate, ένα σύστημα που απεικονίζει δεδομένα του αυτοκίνητου στο smartphone σας.

Κατά τα λοιπά, το νέο Šκoda Fabia μεγάλωσε ελαφρώς σε διαστάσεις και διατήρησε τον ευρύχωρο και πρακτικό χαρακτήρα του. Νέοι είναι και οι κινητήρες, 3κύλινδροι και 4κύλινδροι, υπακούουν στις προδιαγραφές ρύπων Euro 6 και είναι εφοδιασμένοι με σύστημα stop/start και σύστημα ανάκτησης της ενέργειας κατά το φρενάρισμα.

Τέλος, μαζί με την παρουσίαση του 5θυρου αμαξώματος παρουσιάστηκε και η μεγαλύτερη και πρακτικότερη έκδοση Combi.

[Πηγή: Šκoda]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube