Πρόωρη αποκάλυψη για το VLF F1 Roadster

Πρόωρη αποκάλυψη για το VLF F1 Roadster

Το VLF F1 Roadster των 340 km/h αποκαλύφθηκε λίγο πριν από το ντεμπούτο του στο Auto Shanghai 2017, στην Κίνα.

Το drop-top με μοτέρ από Dodge Viper και 755 PS, που γράφει στο σπριντ των 0-100 km/h κάτω από τρία δευτερόλεπτα, αποκαλύφθηκε ανεπίσημα μία εβδομάδα πριν από το επίσημο ντεμπούτο του στο σαλόνι αυτοκινήτου της Σαγκάης.

Το αυτοκίνητο πρόκειται για την ανοιχτή έκδοση του στάνταρ Force 1 που χρησιμοποιεί 8,4λιτρο μοτέρ V10 από Dodge Viper. Η δύναμη των 755 ίππων και η ροπή των 88,2 kgm περνά στους πίσω τροχούς μέσω ενός 6ριού χειροκίνητου σασμάν ή, έξτρα, με αυτόματο κιβώτιο όπως στο κουπέ.

Το VLF F1 Roadster των 1.450 kg δηλώνεται ότι μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε χρόνο κάτω από τα τρία δευτερόλεπτα και ότι μπορεί να αγγίξει στην ευθεία τα 340 km/h.

H VLF, μια κοινοπραξία μεταξύ του Henrik Fisker (ευρύτερα γνωστού από το σχεδιασμό της BMW Z8) του πρώην επικεφαλής της GM, Bob Lutz, και του έμπειρου οδηγού αγώνων Ben Keating, λανσάρισε το κουπέ Force 1 το 2016. Με την τιμή του αυτοκινήτου που ξεκινούσε από τις $268.500, αναμένουμε στην ανοιχτή εκδοχή του να ξεπερνά αυτό το ποσό, ισόποσο των 255 χιλιάδων ευρώ.

Το πρώτο Roadster εξ όσων γνωρίζουμε έχει ήδη πουληθεί, ενώ 600 παραγγελίες βρίσκονται σε εξέλιξη για το κουπέ, οι περισσότερες από την Κίνα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube