Πρόωρη αποκάλυψη για το νέο Toyota Prius

Πρόωρη αποκάλυψη για το νέο Toyota Prius

Το ολοκαίνουργιο Toyota Prius απαθανατίστηκε χωρίς ίχνος καμουφλάζ κατά τη διάρκεια αεροπορικής του μεταφοράς στο σημείο, πιθανότατα, όπου στις 8 Σεπτεμβρίου θα γίνουν τα επίσημα αποκαλυπτήριά του.

Λίγες ημέρες πριν από την επίσημη παρουσίασή της, η νέα γενιά του Toyota Prius πιάστηκε από τον φωτογραφικό φακό χωρίς ίχνος καμουφλάζ.

Όπως φαίνεται από τις δυο φωτογραφίες που διέρρευσαν στο διαδίκτυο, η νέα γενιά του υβριδικού της Toyota είναι σφόδρα επηρεασμένη από το υδρογονοκίνητο Mirai, ακολουθώντας τις φουτουριστικές γραμμές του.

Κύριο χαρακτηριστικό της εμφάνισης του νέου Prius είναι τα φωτιστικά σώματα σε σχήμα μπούμερανγκ εμπρός, σχεδιαστικό μοτίβο που ακολουθείται και στα πίσω φωτιστικά σώματα σε μια πιο κάθετη προσέγγιση. Τα φουσκωμένα πίσω φτερά, που επεκτείνονται μέχρι την άκρη του αμαξώματος, είναι χαρακτηριστικό που προέρχεται σχεδόν αυτούσιο από το Mirai.

Κάτω από τις φρέσκιες σε εμφάνιση μεταλλικές επιφάνειες του Prius, βρίσκεται η ολοκαίνουργια πλατφόρμα TGNA (Toyota New Global Architecture) της ιαπωνικής φίρμας, που πέρα από ελαφρύτερη είναι και πιο άκαμπτη.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου Prius δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα, αλλά όπως έχει διαρρεύσει εδώ και καιρό, το νέο μοντέλο θα προσφέρει ένα ακόμα πιο αποδοτικό υβριδικό σύστημα, που θα αποτελείται από έναν 1.800άρι βενζινοκινητήρα, ισχυρότερες ηλεκτρογεννήτριες και πιο αποδοτικές μπαταρίες. Στοιχεία που θα παρέχουν όχι μόνο χαμηλότερη κατανάλωση, αλλά και καλύτερες επιδόσεις.

Περισσότερα για το νέο Toyota Prius θα μάθουμε από την επίσημη παρουσίασή του στις 8 Σεπτεμβρίου, αλλά και όταν λίγες ημέρες αργότερα το δούμε από κοντά στην έκθεση της Φρανκφούρτης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube