Πρόωρη αποκάλυψη για το Fiat 500X

Πρόωρη αποκάλυψη για το Fiat 500X

Η πρώτη φωτογραφία του μικρού crossover Fiat 500X διέρρευσε πριν από την επίσημη παρουσίαση του μοντέλου.

Το νέο Fiat 500X είναι προγραμματισμένο να παρουσιαστεί τον ερχόμενο Οκτώβριο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, αλλά όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις η πρώτη του φωτογραφία διέρρευσε ήδη στο διαδίκτυο.

Άλλωστε το πιθανότερο ήταν το νέο μικρό crossover της Fiat να είχε αποκαλυφθεί από το καλοκαίρι του 2012, όταν εμφανίστηκε στο πλαίσιο της παρουσίασης του Fiat 500L. Απ' ό,τι φαίνεται σήμερα το τελικό 500X παραγωγής, που θα κυκλοφορήσει στο τέλος του 2014, ελάχιστα διαφέρει από το προσχέδιο που είχαμε δει τότε. Αλλαγές εντοπίζουμε μόνο στον εμπρός προφυλακτήρα και στις ζάντες.

Το αδερφάκι του Jeep Renegade θα χρησιμοποιεί κοινά μηχανικά μέρη και θα μοιράζεται αρκετούς κινητήρες με εκείνο. Σίγουρη θεωρείται η τοποθέτηση του 1.4 MultiAir στο Fiat 500X, σε εκδόσεις 140 και 170 ίππων, καθώς και η χρήση των κινητήρων diesel 1.6 και 2.0 MultiJet II. Θα διατίθεται και σε τετρακίνητες εκδόσεις, όμως περισσότερο αγοραστικό ενδιαφέρον έχουν οι πιο προσιτές προσθιοκίνητες. Αυτές θα κληθούν να αναχαιτίσουν την επιτυχημένη πορεία του Nissan Juke στις ευρωπαϊκές αγορές τουλάχιστον.

[Πηγή: Worldcarfans]
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube