Πώς η ομοφυλοφιλική κοινότητα «έσωσε» τη Subaru

Πώς η ομοφυλοφιλική κοινότητα «έσωσε» τη Subaru

Μην παραξενεύεστε, πρόκειται για κοινό μυστικό που υπάρχει από τη δεκαετία του ’90.

Σχεδόν όλοι όσοι ανήκουν στην κοινότητα του αυτοκίνητου, ακόμα και όχι, έχουν ακούσει το στερεότυπο ότι οι λεσβίες οδηγούν Subaru.

Αυτό που ίσως δεν γνωρίζουν είναι ότι αυτό το στερεότυπο ενθαρρύνθηκε από την ίδια τη Subaru και τη βοήθησε να «ορθοποδήσει» τη δεκαετία του ‘90.

Η ιστορία αυτή ξαναήρθε στο φως μέσω ειδησεογραφικών ιστοσελίδων που ασχολούνται με την οικονομία. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Subaru τη συγκεκριμένη δεκαετία, σχετικά με το ποιος αγοράζει τα αυτοκίνητά της, ανακάλυψαν ότι εκτός από τους φυσιολάτρες, μεγάλο μέρος αποτελούσαν οι ομοφυλόφιλοι. Αυτή η ανακάλυψη οδήγησε σε πιο ειδικές διαφημίσεις που απευθύνονταν σε αυτή την κοινότητα, που με τη σειρά τους οδήγησαν σε περισσότερες πωλήσεις από αυτή την ομάδα ανθρώπων.

Ο στρατηγικός σχεδιασμός του τμήματος Πωλήσεων της Subaru είχε και άλλες συνιστώσες, αλλά αυτή η συγκεκριμένη εκστρατεία αποτέλεσε ένα σημαντικό και ιδιαίτερα πετυχημένο κομμάτι αυτού. Σύμφωνα μάλιστα με τα συμπεράσματα των αναλυτών, χάρη σε αυτή την επιτυχία μπορούμε και βλέπουμε γύρω μας νέα μοντέλα της Subaru και φυσικά, αγωνιστική δραστηριότητα από την ιαπωνική εταιρεία.

[Πηγή autoblog.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube