Porsche 718: Ένα roadster μικρότερο από την Boxster;

Porsche 718: Ένα roadster μικρότερο από την Boxster;

Το πιο προσιτό roadster της Porsche, που θα διατίθεται και με κινητήρα 2.000 cc με turbo, ενδέχεται να λανσαριστεί το 2016.

Η φήμη για ένα μικρό roadster από την Porsche κυκλοφορεί εδώ και αρκετά χρόνια. Και σήμερα, σύμφωνα τουλάχιστον με δημοσιεύματα στον γερμανικό τύπο, φαίνεται πως ο διευθύνων σύμβουλος της φίρμας Matthias Müller επιβεβαίωσε ότι το θέμα είναι υπό εξέταση.

Αν τελικά προκύψει το μοντέλο που προς το παρόν αποκαλείται 718 θα βασίζεται στο πάτωμα της Porsche Boxster. Θα έχει όμως μικρότερες διαστάσεις από εκείνη, ενώ θα ζυγίζει και περίπου 100 kg λιγότερο. Θα εφοδιάζεται δε με κινητήρες μικρότερους από τον ατμοσφαιρικό 2,7 που φοράει σήμερα η βασική Boxster.

Οι πληροφορίες μιλάνε για έναν 2λιτρο turbo με απόδοση περίπου 280 PS, αλλά και για έναν 2,5 lt με 360 PS. Αμέσως η σκέψη μας πάει στους υπάρχοντες 2.0 και 2.5 TFSI του Ομίλου VW, όμως πιθανότατα το νέο roadster θα μπορεί να εφοδιαστεί μόνο με επίπεδους κινητήρες. Άλλωστε ο Matthias Müller έχει ήδη δηλώσει ότι η εταιρία εξελίσσει επίπεδους τετρακύλινδρους με απόδοση έως 400 PS.

Από την ίδια πηγή διέρρευσε και ότι η τιμή της Porsche 718 θα είναι κατά 20% χαμηλότερη από της Boxster, ήτοι οριακά κάτω από € 40.000 στις ευρωπαϊκές αγορές (εκτός της ελληνικής...).

[Πηγές: Worldcarfans, Le blog auto]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube