Παρουσιάστηκε τo νέο Hyundai Veloster

Παρουσιάστηκε τo νέο Hyundai Veloster

Το ολοκαίνουριο Hyundai Veloster παρουσιάστηκε στο Detroit Auto Show. Είναι και πάλι 4πορτο, με τον δικό του περίεργο τρόπο.

Το νέο Hyundai Veloster μόλις αποκαλύφθηκε. Ενσωματώνει όλα τα σύγχρονα σχεδιαστικά στοιχεία της μάρκας στο εμπρός και πίσω μέρος. Και διατηρεί την ίδια εκκεντρική διάταξη θυρών, με μία πίσω πόρτα, μόνο στη δεξιά πλευρά.

Η μάσκα και η σχεδίαση των εμπρός φώτων υιοθετεί την οικογενειακή εικόνα, αυτή που γνωρίζουμε από το i30. Η οποία δείχνει μοντέρνα αλλά και αρκετά σοβαρή εκφράζοντας την αυτοπεποίθηση της μάρκας για την ποιότητα, την τεχνολογία και εν τέλει την αντίληψη που θέλει να εμπνεύσει στο κοινό για τα προϊόντα της. Στο πίσω μέρος, ο διαχύτης και οι εξατμίσεις δίνουν τη σπορ νότα σε μια κατά τα άλλα κομψή ουρά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Hyundai i30 1.0 T-GDI

Η βασική έκδοση θα κινείται από έναν δίλιτρο 4κύλινδρο κινητήρα με 150 ίππους και 18,2 kgm ροπή, σε συνδυασμό με εξάρι χειροκίνητο ή (προαιρετικά) αυτόματο κιβώτιο. Η πιο ενδιαφέρουσα ωστόσο θα είναι η έκδοση με τον 1.6 Turbo, απόδοσης 204 ίππων και 27 kgm (28 kgm με overboost). Εδώ το προαιαρετικό κιβώτιο είναι ένα 7άρι διπλού συμπλέκτη (το βασικό και πάλι χειροκίνητο, 6άρι). Όλες οι εκδόσεις έχουν το σύστημα Torque Vectoring, το οποίο αξιοποιεί τους αισθητήρες του ESP και χρησιμοποιεί τα φρένα, προσομοιώνοντας τη λειτουργία ενός ελεγχόμενου διαφορικού ώστε η δύναμη να περνά πιο αποτελεσματικά στο δρόμο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αερόσακος ηλιοροφής από τη Hyundai

Οι εκδόσεις τούρμπο έχουν πιο κοντή κρεμαγέρα και μεγαλύτερης διατομής αντιστρεπτικές ράβδους, 2,4 cm εμπρός και 1,9 cm πίσω. Η ανάρτηση αποτελείται από γόνατα McPherson και μια διάταξη πολλαπλών συνδέσμων, αντίστοιχα. Στο κομμάτι των ηλεκτρονικών, το αυτοκίνητο είναι οπλισμένο με όλα τα οδηγικά βοηθήματα πρόληψης και αποφυγής ατυχήματων, με τα πιο βασικά να είναι αυτό που παρακολουθεί την κίνηση εμπρός, φρενάρει αυτόματα αν δεν το κάνει ο οδηγός και τον βοηθά να αποφύγει το εμπόδιο, αλλά και εκείνο που κρατά το αυτοκίνητο στη λωρίδα κυκλοφορίας του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Hyundai παρουσιάζει το συνοδηγό του μέλλοντος

Στην καμπίνα, έχουμε ένα ταμπλό με σπορ, οδηγοκεντρική διάθεση. Όχι σκληροπυρηνική ωστόσο, καθώς έχει και μια αύρα πολυτέλειας. Στην κορυφή του ταμπλό δεσπόζει μια οθόνη 8 ιντσών για το σύστημα infotainment το software του οποίου περιλαμβάνει Android Auto και Apple Car Play. Στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται κάμερα οπισθοπορείας, σύστημα ασύρματης φόρτισης, head-up display και πολλά ακόμη στοιχεία άνεσης, ασφάλειας και πολυτέλειας.

Πηγή Carscoops

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube