Pagani Huayra: Έρχεται ειδική σκληροπυρηνική έκδοση

Pagani Huayra: Έρχεται ειδική σκληροπυρηνική έκδοση

Η Pagani δίνει στη δημοσιότητα φωτογραφία της ειδικής άγριας έκδοσης της Huayra που εξελίσσει.

Με αυτή την φωτογραφία υποδέχεται το 2016 η Pagani. Λεπτομέρειες σχετικά με τις τεχνικές προδιαγραφές δεν έχουν ακόμη διαρρεύσει, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα λέγεται Huayra S.

Όπως κι αν αποφασίσουν να την ονομάσουν, το σίγουρο είναι ότι θα κόβει την ανάσα. Η φωτογραφία που δημοσιεύθηκε, ενός ελαφρά καμουφλαρισμένου αυτοκινήτου που χρησιμοποιείται για την εξέλιξη, μας δίνει μια ιδέα για τις αλλαγές, τουλάχιστον αυτές που αφορούν στην εξωτερική εμφάνιση. Το diffuser είναι μεγαλύτερο, ενώ μια μεγάλη σταθερή αεροτομή - από ανθρακονήματα φυσικά, τι άλλο; - αλλάζει την φιλοσοφία της αεροδυναμικής σχεδίασης. Να θυμίσουμε ότι στην βασική έκδοση της Pagani Huayra που είχαμε δοκιμάσει, κυρίαρχο στοιχείο είναι τα κινούμενα αεροδυναμικά πτερύγια που αυτορυθμίζονται σε πραγματικό χρόνο, ανάλογα με τον ρυθμό και τις συνθήκες οδήγησης, επαναπροσδιορίζοντας την αεροδυναμική ισορροπία του αυτοκινήτου.

Νέας σχεδίασης είναι και οι ζάντες, με επτά διπλά μπράτσα. Το πρωτότυπο της φωτογραφίας έχει εντοπιστεί να δοκιμάζεται σε διάφορες πίστες τελευταία. Από αυτές τις εικόνες και τα βίντεο γνωρίζουμε ότι διαθέτει και ένα πολύ μεγαλύτερο, προεξέχων εμπρός σπόιλερ. Παρότι ο χαρακτήρας της Huayra ήταν περισσότερο GT σε σχέση με την απερχόμενη Zonda, αυτή η ειδική έκδοση φαίνεται ότι εξελίσσεται με γνώμονα την χρήση στην πίστα. Εκτός από τις αλλαγές στην αεροδυναμική, ο κινητήρας αναμένεται σημαντικά ισχυρότερος. Θα είναι ο ίδιος biturbo V12 που η AMG κατασκευάζει ειδικά για την Pagani, αλλά αναβαθμισμένος για να προσφέρει περισσότερη δύναμη και πιο άγριο ήχο.

Σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου του Horacio Pagani πέρσι στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, μόλις 20 από αυτές τις ειδικές Huayra θα κατασκευαστούν. Και θα είναι διαθέσιμες μόνο σε πελάτες που ήδη έχουν στην κατοχή τους τουλάχιστον μία Huayra.

Πηγή: Carscoops 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube